3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Bilanço' operasyonu: 17 gözaltı

Başkentte, banka dolandırıcılığı yapan şebekeye yönelik düzenlenen 'Bilanço' adlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda bazı kişilerin örgütlü olarak 'sahte evrak tanzim etmek suretiyle banka dolandırıcılığı' yaptıkları belirlendi.

Mali polis, şebeke üyelerinin sahte belgelerle bankadan kredi talebinde bulunduklarını ve çok sayıda kredi çektiklerini tespit etti. Şebekenin kredi işlemlerinde sahte belgelerden haberi olmayan üçüncü kişilere başvuru yaptırdığı belirlenirken, kredi parasını müracaat eden kişiler dışında örgüt elemanlarının kullandığı anlaşıldı. Şebekenin yaptığı usulsüz işlemlerden dolayı bir bankanın büyük miktarda zarara uğradığı da tespit edildi.

Yapılan çalışmaların ardından düzenlenen 'Bilanço' adlı operasyonda şebekenin elebaşı H.E. ile birlikte M.D., H.H.T., N.Y.T., M.T., S.Ö., B.T., H.A., A.F.M., M.U., H.T., A.A., H.T, C.T., M.K., M.T. ve M.C.G. gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 1 adet ruhsatsız tabanca ve kredi müracaat evraklarında kullanılan 3 adet serbest muhasebeci kaşesi ele geçirildi.

Polis sorguları tamamlanan 17 zanlı adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?