4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bir babanın yürek burkan dramı

Van'ın Muradiye ilçesinde ikamet eden ve 2 yaşındaki kanser hastası kızını tedavi ettirmek için Ankara'ya gelen bir baba, kızını kabul eden bir hastane bulamadığı için 5 gündür hastane bahçesindeki banklarda yatıyor. Gözyaşları arasında kalacak yerinin bulunmadığını belirten acılı baba, kızının tedavi edilmediği takdirde öleceğini söyledi.


Van'ın Muradiye ilçesi Babacan köyünde yaşan 2 yaşındaki kanser hastası kızı Rahşan Bulut'u tedavi ettirmek umuduyla Ankara'ya gelen 7 çocuk babası Mehmet Şirin Bulut, kızını kabul eden bir hastane bulamadığı için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi bahçesinde 5 gündür bankların üzerinde yatıyor. Gözyaşları arasında hastane bahçelerinde kızının tedavi olmasını bekleyen acılı baba Mehmet Şirin Bulut, yetkililere sitemde bulunurken, çocuğunun tedavi edilmemesi halinde öleceğini söyledi.

Kalacak yerinin bulunmadığını ve otellerde kalacak parasının olmadığını belirten baba Bulut, "2 yaşındaki kızım Rahşan kanser hastası. Daha önce Van'daki hastanede ameliyat oldu. 8 saatlik ameliyatın ardından 7 gün yoğun bakımda kaldı. Yapılan tedavilerin ardından ilaç tedavisinden çıkarılarak, bana 'kızınızın tedavisi burada olmuyor' denildi. Kızımı Erzurum'da bulunan hastaneye sevk ettiler. Ben de Van'dan Erzurum'a geldim. Erzurum'daki hastanenin yetkilisi tedavi burada olmuyor diyip bizi kabul etmedi. Erzurum'dan tekrar Van'a döndüm. Van'da doktor bizi tekrar Ankara'ya sevk etti. Hacettepe Hastanesi'ne geldim ve kızımı buraya yatırdım" dedi.


Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde kızı Rahşan'ın 25 gün tedavi gördüğünü belirten baba Mehmet Şirin Bulut, "Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tedavilerin sona ermesinin ardından doktorlar bana kızınızın tedavisi burada olmuyor deyip Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne sevk etti. Hastaneden kızım Rahşan'ın yatması için bize 10 gün süre verdiler. Bu süre zarfında Van'a gittim. Param olmadığı için Muradiye Kaymakamı bana 500 YTL para verdi. Bu paranın yarısını evde bulunan çocuklarıma verdim.


Onların da parası yoktu. Eğer vermeseydim aç kalacaklardı. Geriye kalan parayla birlikte Ankara'ya tekrar geldim. Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne geri geldiğimde bizi hastaneye almadılar. Hastanede yatak bulunmadığını ve başımızın çaresine bakmamızı istediler. Ankara'da kalacak yerim yok. Otellerde de kalacak param bulunmadığı için 5 gündür kızımla birlikte hastane bahçesinde kalıyorum" şeklinde konuştu.

 

Yeşil kartı bulunduğunu söyleyen baba Şirin Bulut, "Nereye gitsem sevk diyorlar. Yeter artık, her gün sevk sevk bıktım" diyerek tepkisini gösterdi.

 


Mehmet Şirin Bulut'un durumunu  öğrenen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, baba ve kanser hastası kızının Varlık Şefkat Evi'ne yerleştirilmesi talimatını verdi. Mehmet Şirin Bulut, Ankara'da kaldığı süre içerisinde Varlık Şefkat Evi'nde konaklayacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 10:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
züleyha IP: 88.230.215.xxx Tarih : 6.07.2007 20:56:50
rahşan bebek artık gazi hastanesinde tedavisinin son gününü doldurdu.rahşan bebek ve ablasından üzülerek ayrıldık.bu durum bir son degil başlangıç olacak ve rahşanın ablasının okula başlamasına vesile olacagız inşallah ve sayın sefkat evi görevlileri biz rahşanın ablasıyla okumak konusunda konuşurken gösterdiğiniz olumsuz ve saygısız tavırdan dolayı sizi özür dilemeye çağırıyorum neden bu konuda bu kadar tepki verdiğinizi de anlamadım.benim bir kız çocuğunun okumasından ne gibi bir çıkarım olabilir bir sağlık personeli olarak bunu da çözemedim.Bu özentisiz ve itinasız tavrınız bir şefkat evi personeline ne kadar yakışık aldı onu da size bırakıyorum.saygılarımla.sayın görevli bunu sizin sözleriniz üzerine yazıyorum hani söylediniz ya çıkarı olanlar yardım ediyor diye bu size bir cevaptır.ayrıca yetkili kişilerlede irtibata geçip bu konuda ayrıca konuşacagımdan emin olbilirsiniz.