5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Bir dönemin sessiz tanıkları Beykoz'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da Osmanlı İmparatorluğu'ndan başlayıp günümüze kadar yaşayan aile resimlerinin bulunduğu bir restoranın açılışını yapacak.
 
Başkent Ankara'da farklı konsept çalışmasıyla ilginç bir restoran açılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar ve bir çok sanatçının uğrak yeri olan Beykoz Çorbacısı, şimdi de Ankara'ya restoran açıyor. Restoranda, Başkan Gökçek'in 25 yaşında çektirdiği bekarlığa veda partisinden, 1910'lardan 1970'lere kadar Türk insanını anlatan kareler yer alıyor. Resim karelerinde sanatçılar, çiftçiler, memur, esnaf, şair, müzisyen ve işadamları bulunuyor.
 
Mankenler Tuba Özay ve Esra Eron'un da katılacağı açılışla ilgili açıklamada bulunan Beykoz Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Emeni, "Amacımız aile birliğini burada sergilemektir. Bu fotoğrafların yorumunu halkımıza bıraktık. Türk örf ve adetlerinin unutulmaması ve aile birliğinin muhafaza edilmesi için böyle bir girişimde bulunduk" diye konuştu.
 
Emeni, Başkan Gökçek'in hiç bir yerde olmayan resmini de burada sergilediklerini belirterek, "Burada Türk ailelerinin giyimlerini farklı yüzleri ve ülkemizin temel taşlarını koyanları anlatmak için böyle bir uygulama yaptık. Kısacası bir dönemin sessiz tanıklarının portresini restoranımızda bulabilirsiniz" açıklamasında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 11:37:28
Güncelleme :19 Kasım 2006 Pazar 11:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?