3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bir ihmale 7 kurban!

Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir, 7 üniversiteli gencin ölümüne kombiyle baca arasındaki borudaki yırtıklardan sızan karbonmonoksit gazının neden olduğunu açıkladı.

Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir, yılbaşı gecesi Çankaya Birlik Mahallesi'nde 7 üniversite öğrencisinin ölümüne ilişkin inceleme sonuçlarını açıkladı.

Konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür Demir, aynı gece saat 05.00 sularında başka bir ailenin de doğalgazdan zehirlendiğini söyleyerek, yapılan incelemede 'feliks' denilen kombiyi bacaya bağlayan boruda oluşan yırtıktan karbonmonoksit gazının sızdığını ve gençlerin zehirlendiğini tespit ettiklerini kaydetti.

İlk vakanın ardından apartmanda herhangi bir doğalgaz ya da karbonmonoksit gazı sızıntısı tespit edilmediğini belirten Demir, çelik kapıların daire içindeki karbonmonoksitin dışarı sızmasını engellediğini ifade etti. Baca temizliğinin önemine dikkat çeken Demir, apartmandaki bacaların en az yılda bir kez temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 13:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?