4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bir kasabanın mimari zaferi

Ankara Beypazarı halkı 8 yıldır bilinçle ilçelerinin tarihi dokusunu koruyarak turizmde önemli bir başarıya imza attı.

Beypazarı İlçesi, 2007 yılında 250 bin turistten 20 milyon YTL kazandı. Belediye Başkanı MHP’li Mansur Yavaş, tarihi Türk evleriyle öne çıkan ve yöresel kültürün ürünleri ile ün yapan Beypazarı için kalıcı turistik altyapı oluşturacaklarını söyledi.

ANKARA’nın Beypazarı İlçesi, 2007 yılında 250 bin turistten 20 milyon YTL kazandı. Belediye Başkanı MHP’li Mansur Yavaş, tarihi Türk evleriyle öne çıkan ve yöresel kültürün ürünleri ile ün yapan Beypazarı için kalıcı turistik altyapı oluşturacaklarını vurguladı. Bu kapsamda mevcut yerleşim yerini tarihi doku olması itibarıyla tamamen turizmin hizmetine sunmayı planladıklarını belirten Başkan Yavaş, "İlçenin aşağı kesiminde kalan bölgeye yeni bir Beypazarı yerleşim merkezi kurmak istiyoruz. Böylece halkımızın yaşayacağı yeni bir alan oluşacak ve mevcut tarihi alanlar tamamen turizmin hizmetinde olacak. Ben görevde kaldığım sürece bunun altyapısını oluşturacağım, benden sonra gelecek arkadaşlar bu projeyi devam ettirir" dedi.

5 YILDIZLI OTEL: Yavaş 2008 yılı için yaptıkları planlama çerçevesinde 35 yeni projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Daha çok turizmin altyapısını güçlendirmek ve ilçeyi bu bakımdan daha cazip hale getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Yavaş, "Görev sürem bitene kadar bunları tamamlamaya çalışacağım" dedi. Şu anda ilçede turizme yönelik 450 yatak kapasitesinin olduğunu söyleyen Yavaş, çeşitli kuruluşların 5 yıldızlı otel yapmak için girişimde bulunduklarını belirterek, "İlçemizin en önemli eksiği buydu. Beş yıldızlı otel için çeşitli kuruluşlarla görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki dönem bu konuya ağırlık vereceğiz" dedi.

DOKUYU KORUMALIYIZ: Göreve geldiği 1999 yılında ilk olarak Beypazarı’nı medya ile tanıtma atağına geçtiklerini belirten Başkan Mansur Yavaş, ilçenin turistik gelişiminin artık ülke gündeminde önemli yer edindiğine dikkat çekti. İlçede dizi çekimleri yapıldığını söyleyen Yavaş, 2006 yılında ulusal televizyon kanallarında 150 toplam saatlik haber ve canlı yayın, ulusal gazetelerde ise bin 400 tane haber çıktığını vurguladı. Yavaş, "İlçemizin tanıtımında en büyük rolü medya aldı. Bunun için teşekkür ediyorum" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 13:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?