4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

'Bıraktık dediler, bırakamadılar'

AK Parti'nin Ankara mitinginde vatandaşlara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda CHP ve MHP'nin millete gitmekten korktuğunu savunarak, "Gidemezler. Çünkü millete gidecek yüzleri yok. Onun için 22 Temmuz'da çok önemli bu kararı siz vereceksiniz. Bunu siz düzelteceksiniz" dedi.


AK Parti'nin Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen mitingine yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Sakarya'daki mitingde vatandaşlara seslenen Erdoğan, saat 17.00'de başlaması planlanan mitinge saat 19.00 sıralarında katıldı. AK Parti Ankara milletvekilerinin de katıldığı mitingde Başbakan Erdoğan, vatandaşları eşi Emine Erdoğan ile birlikte karafiller atarak selamladı. Mitingte konuşan Başbakan Erdoğan'ın sözleri '400, 400' sloganlarıyla kesildi. Seçim meydanlarında hep aynı sloganla karşılandığı belirten Erdoğan, "Türkiye kararını vermiş, hayırlı olsun" dedi.

 Vatandaşların 'Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin' sloganları üzerine Başbakan Erdoğan, "Değer mi? Siz 22 Temmuz'da sandıkta halledeceksiniz bu işi. Onun için hiç gerek yok" diye konuştu. İki türlü siyasetin olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biri kavgacı ruhların yaptığı siyaset. Bunları herkes biliyor. Bir de sandıkta. İşte siz onu yapacaksınız. AK Parti'ye yakışan da budur. Ama birileri mafya ile dolaşır. Onları bilirsiniz. Onlar demokrasiye hiçbir zaman öğrenemediler. Onların demokrasilerinde hiçbir zaman söz yok, hakaret var. Onların kim olduğunu biliyorsunuz" ifadelerini kullandı. Yarından sonra seçimlerde final haftasına girildiğini ve diğer partilerin sadece bölge mitingleri yaptığını kaydeden Erdoğan, Ankara ile birlikte 42 miting gerçekleştirdiğini söyledi. Erdoğan, "Gittiğim her ilde aynı havayı tenefüs ediyorum. Gittiğim yerlerde Türkiye değişim istiyor, adelet istiyor, kalkınma istiyor. Bunu da AK Parti'de görüyor" dedi.


Konuşmasında MHP Genel Bahçeli ve Rizeden bağımsız aday olan eski başbakan Mesut Yılmaz'a yüklenen Erdoğan, 2002 seçimlerinden sonra Bahçeli ve Yılmaz'ın siyasetten çekildiğini hatırlattı. Erdoğan, "Aradan 9 ay geçti. Sanatçılar için vardır ya Bir daha bir daha... Sayın Bahçeli'ye 9 ay sonra 'dayanamadık, gel' dediler. Bahçeli o zaman DSP'nin değirmenine su taşımıştır. Şimdi de CHP'nin değirmenine su taşıyacak" dedi.


CHP ve MHP için "Al birini vur ötekine" diyen Erdoğan DSP-MHP-ANAP döneminde 22 bankanın hortumlandığı söyledi. Savcıları göreve çağıran Erdoğan, "Savcılar nerdesiniz? Niçin bunların üzerine gitmiyorsunuz?" dedi. Bu bankaların içinde İmar Bankası'nın da olduğunu belirten Erdoğan, GP Genel Başkanı Cem Uzan'a da yüklendi. İmar Bankası'nın 9 katrilyon lira borcunu ödediklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:


"Maalesef Türkiye'de mazotçular artmaya başladı. Mazotu 1 YTL'ye satacakmış. Sen bir defa şu mazotu bir tarafa bırak, Türkiye'den kaçan baban ile kardeşinin borcunu öde. Buyursunlar gelsinler de Türkiye'de yargılansınlar. Niye kaçıyorlar?" diye konuştu. Uzan'ın Kıbrıs Rum Kesimi'nde sanal bir şirket kurduğunu iddia eden Erdoğan, "Biz Türkiye olarak Kıbrıs Rum Kesimi'ni tanımıyoruz. Oradan Türkiye aleyhine dava açıyor. Ne yapacakmış, 40-50 milyar dolar alacakmış. Bu haber internet sitelerinde geziyor.
Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede başbakanlık koltuğunda oturduğu sürece avucunu yalarsın, bir kuruş para alamazsın. Çünkü seninle ilgili karar çoktan verilmiştir, iş bitmiştir. Bunu açıkca söylüyorum. Eğer güçlüysek hortumları kestiğimiz içindir. Bizin dönemimizde bir tane bile banka fona devredilmemiştir."


Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da yüklenen Erdoğan, Baykal'ın mazottaki ÖTV vergisini kaldıracağı yönündeki sözlerine atıfta buludu. Erdoğan, "Şu anda çiftçi mazotu 1 YTL'ye alıyor. Milleti niye aldatıyorsunuz" dedi. Baykal'ın Enerji Bakanlığı yaptığı dönemde vatandaşlara karne ile mazot dağıtıldığını belirten Erdoğan, o dönemin mazot karnesini vatandaşlara gösterdi. Baykal'ın '70 yaşındasın' sözlerine alındığını belirten Erdoğan, bunu hakaret için söylemediğini ifade etti. Erdoğan, "Allah
daha uzun ömür versin. Benim onla sorunum yok" dedi. CHP'nin kendilerini Atatürk'ün partisi olarak tanıttıklarını hatırlatan Erdoğan, ölümünün ardından CHP'nin paralarda ve pullarda Atatürk resmini kaldırarak İsmet İnönü'nün resmini koyduklarını söyledi. Başbakan o dönemin paralarını vatandaşlara gösterdi.


Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Erdoğan, "Çankaya halkındır, milletindir, milletin kalacaktır. Çünkü cumhur kim? Sizsiniz" dedi. Erdoğan, "Aramıza nifak, ayrılık, nefret tohumu ekmek isteyenlere bugün Sıhhiye Meydanı'ndan haykırmalıyız" dedi. Erdoğan vatandaşlarla birlikte, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' sloganını söyledi. Erdoğan, "İşte bizi buraya taşıyan bu slogandır" diye konuştu. Erdoğan'ın Özal, Demirel ve Sezer'in cumhurbaşkanı seçilmesinde 367 şartının aranmadığı
sözleri üzerine vatandaşlar yuh çekti. Bunun üzerine Erdoğan, "AK Parti'ye yuh yakışmaz. Sizin yuhunuz sandıktaki oydur" dedi.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini istediklerini yineleyen Erdoğan, bu konuda muhalefet partilerinin tutumlarını eleştirdi. Erdoğan, "Mecliste 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü yer almaktadır. 'Haydi millete gidelim' dedik. CHP 'ben milete gitmem' diyor. Sayın Bahçeli niye milletten korkuyorsun. Gidemezler. Çünkü millete gidecek yüzleri yok. Onun için 22 Temmuz'da çok
önemli bu kararı siz vereceksiniz. Bunu siz düzelteceksiniz" ifadelerini kullandı. Demokrat Parti'nin 4 milletvekili bulunduğuna işaret eden Erdoğan, 2'sinin zar zor genel kurul salonuna girdiğini, onların da partiden ihraç edildiğini anlattı. Anavatan Partisi'nin genel merkezinde 18 milletvekilini gözaltına aldığını kaydeden Erdoğan, Erkan Mumcu'nun şu anda istirahatte olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Rahmetli Özal'ın kemiklerini sızlattın.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 01:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?