4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bizimkisi aşk hikáyesi

Babasının "İnsan kendini ölümle tehdit eden biriyle nasıl evlenir?" sözlerine yanıt veren eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş’ın kızı Alev Eltut, "Bizimkisi aşk hikayesi. Eşimin ilk eşinden olan oğlu Efe’ye ’kuzum’ diyorum. O da bana ’Anne’ diyor" dedi.

Serkan Eltut da, "Gözüm Alev’den başkasını görmüyor. Biz bir aileyiz. Aileme saygı duyulmasını istiyorum" diye konuştu.

ESKİ Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş’ın kendisinden habersiz Antalyalı işadamı Serkan Eltut ile evlenen kızı Alev Eltut ilk kez konuştu. Alev Eltut, eşinin ölen eşi Derya’dan olan oğlu Efe’ye ’kuzum’ diye hitabettiğini onun da kendisine "anne" dediğini söyledi. Antalya’da 15 ay önce bir arkadaş davetinde tanışan Alev Savaş ile işadamı Serkan Eltut’un 22 Haziran’da Kemer’de ailelerine haber vermeden evlenmesi üzerine Vural Savaş, kızına "İnsan kendini ölümle tehdit eden biriyle nasıl evlenir" diye sitem etmişti. Bunun üzerine suskunluğunu bozan Alev-Serkan Eltut çifti, ilk kez yaşananları anlattı.

ARKADAŞ TANIŞTIRDI


18 ay önce işi nedeniyle Antalya’ya taşındığını belirten Alev Eltut, özel bir şirket bünyesindeki bir otelde organizasyon sorumlusu olarak işe başladığını söyledi. Serkan ile ortak bir arkadaş vasıtasıyla tanıştığını belirten Alev Eltut, babasının eleştirileri konusunda, "Güzel bir arkadaşlığımız vardı. Ailem öğrendikten sonra onların da düşünceleri benim için önemli olduğu için ilişkimizde inişler çıkışlar olmaya başladı. Kafam çok karışmıştı. Her ilişkide olduğu gibi bizim ilişkimizde de tartışmalar oldu. Sonra Ankara’ya gittim. Doğru yönlendirmelerin onlardan geleceğini düşünüyordum. Serkan bana her zaman açık oldu. Öncesindeki hayatını yeri geldiğinde kendi ağzından, yeri geldiğinde de duyduklarımın teyidini kendisi bana söyledi" diye konuştu.

KUZUM DİYORUM

Nikahtan sonra babasının yanına gittiğini belirten Alev Eltut, "Babam öğrendikten sonra o ortamdan uzaklaşmamın benim için iyi olacağını düşündü. Ve sonrasında bir daha görüşmedik. Çünkü babamın bir sözü vardır; Hiçbir zaman hiç kimseyle yüz göz olma der. Bu nedenden dolayı her şey için birazcık zaman diyorum" diye konuştu. Ablası Zeynep’in bu aşka inanmadığını söylemesiyle ilgili Alev Eltut, "Bu sorunun cevabı herkes için farklıdır" dedi. "Efe artık Serkan’ın oğlu olduğu kadar benim de oğlum, kuzummm" diyen Alev Eltut, "Ben ona kuzum, Efe de bana ’Anne’ diyor. Ben de bundan mutluluk duyuyorum" dedi.

GÖZÜM GÖRMÜYOR

"Aileniz ’Ya biz ya Serkan’ derse tavrınız ne olur?" sorusuna Alev Eltut, "Böyle bir durum ile karşılaşmak asla istemem. İki tarafta vazgeçilmez" yanıtını verdi. "Eğer evliliğimizi aşk ile karşılaştırmamız gerekirse, evet bizimkisi bir aşk hikayesi" diyen Alev Eltut, babasının Serkan Eltut hakkında söyledikleriyle ilgili olarak, "Böyle şeylerin söylenmesini istemezdim. Ve ben bunların doğruluğuna inanmadığım için eşimin yanındayım. Bu konuyu bir şeylerin savunmasını yapmak değil de bizi bizle yaşamayı kabullendiği zaman gerçeği göreceğine inanıyorum" diye konuştu.

Alev Savaş ile yıldırım nikahıyla ailelerinden habersiz evlenen Serkan Eltut, Antalya’da bir restoranda arkadaşları aracılığıyla tanıştıklarını söyledi. Serkan Eltut, evlendiği eşini tehdit ettiği yönündeki iddialarla ilgili olarak, "İnsan sevdiği ve evlenmek istediği ve çocuğunun anne dediği bir kadını öldürmek ister mi?" dedi. Vural Savaş’ın mankenlerle düşüp kalktığı yönündeki sözleriyle ilgili Eltut, "Her gencin olduğu kadar benim de gençlik yıllarımda arkadaşlıklarım olmuştur. Bundan önce de aile kurdum. Ailemi kurduktan sonra gözüm eşimin dışında hiçbir şey görmedi. Tıpkı şu anda kurduğum ailede gözümün Alev’den başkasını görmediği ve görmeyeceği gibi" diye konuştu.

BİZ BİR AİLEYİZ

Eşini çok sevdiğini belirten Serkan Eltut, şöyle devam etti: "Ben eşimi çok seviyorum. Eşim beni çok seviyor. Eşim Efe’ye oğlum diyor, Efe de eşime ’anne’ diyor. Daha ötesi var mı? Biz bir aileyiz. Bize herkesin saygı duymasını istiyorum. Biz çekirdek bir aile kurduk. Ama bu aileyi genişletmek büyütmek istiyoruz. Bize yapılanlar birbirimize daha çok kenetliyor. Benim Alev’i mutlu edip edemeyeceğimi zamanla herkes görecek." Alev Savaş, 18 Haziran 2000 tarihinde Gençler Holding’in veliahtı Selim Gençler ile evlenip 1.5 yıl evli kaldıktan sonra boşanmıştı. Serkan Eltut da eşi Derya Eltut’u 2003 Haziran’ında trafik kazasında kaybetmişti. Serkan Eltut’un 6 yaşında ’Efe’ adında bir oğlu var.

 
Uyuşturucu kullanmadık

"Bir insan zorla evlenir mi? Uyuşturucu kullandınız mı?" sorusuna Alev Eltut, "İşte çok üzüldüğümüz konulardan biri bu. Birincisi ailem de bunu biliyor ki hayatta hiç kimse kendileri de dahil olmak üzere bana zorla bir şey yaptıramaz. Uyuşturucuyla olan kısmında da hayatımda uyuşturucu madde niteliğini taşıyacak hiçbir şeyi değil kullanmak, görmedim bile. Eşim ve ben maalesef ki kendimizi aklamak adına hastaneye gidip uyuşturucu kullanmadığımıza dair rapor aldık" yanıtını verdi.

Serkan’ın tehdidi kıskançlıktan

Alev Eltut, "Babanız size 4 sayfalık mektup yazmış, özel değilse eğer ne söylemiş?" sorusuna, "Bu konu özel olduğu için girmek istemiyorum. Ama babam her zaman beni koruma içgüdüsüyle her zaman benim yanımda oldu, hem de korumak istedi. Sadece şunu söyleyebilirim, endişelerini dile getirmişti. Ama yine de mektubunda son kararın benim olduğunu söyledi" dedi. Arkadaş ortamında Serkan’ın kendisini kıskanıp tehdit ettiği yönündeki iddialarla ilgili Eltut, "Evet böyle bir durum söz konusu. Zaten dava aşamasında ancak ben dilekçemi Serkan’ın olumlu ve inandırıcı sözlerinden dolayı almak istemiştim ama kamu davası olduğunu belirtmişlerdi" diye konuştu.

SAHİPLENEN ERKEK

Aralarının iki ay sonra kendisinin araması nedeniyle tekrar düzeldiğini belirten Alev Eltut, "Neden Serkan ailesi ile gelip istemedi?" sorusuna, "Karşılıklı olarak birbirlerinin üzülecekleri bir ortam yaşatmak istemedik. Çünkü er ya da geç bizim mutluluğumuz onları da mutlu edecekti. Ve böyle bir ortam çerçevesinde tanışmalarını istemiştik. Ve hala istiyoruz" cevabını verdi. "Serkan kıskanç biri mi? Sizin nasıl kazandı?" sorusuna, "Eşim her erkeğin olması gerektiği kadar kıskanç ve sahiplenen bir erkek" yanıtını veren Alev Eltut, Serkan’ın eşi Derya’nın ölümüyle ilgili kendisine herşeyi anlattığını söyledi.

Eski eşimin ailesi Alev’i benimsedi

Vural Savaş’ın eşinin kaza değil intihar ettiği yönündeki iddialarına Serkan Eltut, şu yanıtı verdi: "En kırıldığım iki söz var. Biri intihar iddiası, diğeri de uyuşturucu. İki iddianın da gerçeği yansıtmadığını kanıtlayan belgelerin elimde bulunmasına rağmen yorum yapıp, buna cevap verip polemiğe girmek istemiyorum. Ben çok kırıldım. Onların da kırılmasını istemem. İntihar konusu ile ilgili olarak oğlumun ve rahmetli eşimin ailesinin bu konudan ne kadar etkileneceklerini düşünmelerini beklerdim. Rahmetli Derya’nin ailesi Alev’i kendi kızları gibi benimsediler." Eşi Alev’e evlenme teklifini kendi ofisinde bir sürprizle yaptığını belirten Eltut, sürprizi söylemek istemediğini kaydetti. Vural Savaş ile bir akşam yemeğinde tanıştığını belirten Eltut, "O akşam da herhangi bir sorun olmadı. Eşimin babası olduğundan, ona duyacağım saygı her ne olursa olsun sonsuz olacaktır" diye konuştu.

İkinci evlilikleri

Nikahtan sonra babasının yanına gittiğini belirten Alev Eltut, "Babam öğrendikten sonra o ortamdan uzaklaşmamın benim için iyi olacağını düşündü. Ve sonrasında bir daha görüşmedik. Çünkü babamın bir sözü vardır; hiçbir zaman hiç kimseyle yüz göz olma der. Bu nedenden dolayı her şey için birazcık zaman diyorum" dedi. Serkan Eltut’un 4 yıl önce trafik kazasında kaybettiği eşi Derya Eltut’tan olan 6 yaşındaki oğlu Efe sohbete katıldı. Alev Eltut’un daha önceki evliği sırasında babası Vural Savaş’la fotoğrafı objektiflere böyle yansımıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 10:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?