4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bocce'de Kazan Belediyespor şampiyon

Aytaç Bocce 1. Ligi'nin erkek ve bayanlarda şampiyon kulüpleri, Ankara'da yapılan final etabıyla belli oldu. 

Sincan Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda 2 gün süren final etabı müsabakalarının ardından erkeklerde Kazan Belediyespor, bayanlarda ise Eskişehir GSİM, Türkiye Şampiyonu oldu. Erkek ve bayanlarda 12'şer takımdan oluşan ekiplerde sporcular, volo, raffa ve petank kategorilerinde puan toplayarak şampiyon olmaya çalıştı. Erkeklerde büyük heyecana sahne olan final etabının son maçında Kazan Belediyespor, Bartın Kemerspor'u raffa kategorisinde 12-10 mağlup ederek, averajla Türkiye Şampiyonu oldu. Erkekler kategorisinde üçüncülüğü ise Eskişehir GSİM kazandı. Bayanlarda ise final etabına avantajlı bir şekilde gelen Eskişehir GSİM, mutlu sona ulaştı. Antalya Kemerspor Türkiye 2.'si olurken, Yeni Bartınspor 3. oldu. 

Şampiyon takımlara kupa ve madalyalarını Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan verdi. Ahmet Recep Tekcan, Bocce'nin hızla gelişen bir spor dalı olduğunu vurgulayarak, "Bocce, Anadolu'da hızla yayılan bir spor. Şampiyonada da Türkiye'nin her yerinden takımlar mücadele etti. Bocce, özellikle okullarda hızla gelişiyor. Bocce, Anadolu'dan çıkan bir spor ve sporu Türkiye'nin her yerine yaymaya çalışıyoruz. Bocce hızla geliştiği için 2. Lig'i kurduk, 3. Lig'in ise çalışmalarını yapıyoruz. Çok fazla sayıda takım liglere girmek istiyor ancak bütçesi kısıtlı bir federasyon olarak, beklentilerin tamamına karşılık veremiyoruz. Başta Aytaç olmak üzere bize destek veren sponsorlarımız sayesinde sporumuzu geliştiriyoruz" diye konuştu. 

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise, takımlarının Türkiye Şampiyonu olduğu için büyük onur duyduklarını belirterek, "Kazan Belediyesi olarak Türkiye Şampiyonu olduğumuz için çok mutluyuz. Emeği geçen tüm sporcularıma ve personelime teşekkür ediyorum. Kazan Belediyesi olarak Bocce sporuna desteğimizi sürdüreceğiz. Geleceğe dönük planlarımız var. Şu anda Türkiye Şampiyonu olmanın tadını çıkarıyoruz. Türkiye'yi kulüp bazında Dünya Şampiyonası'nda temsil etme hakkını kazandık. Kazan'ın adını tüm dünyaya duyurmak istiyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 16:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?