3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Boğazın Boğası' ameliyat oldu

'Boğazın Boğası' lakaplı Türk boksör Sinan Şamil Sam, safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Ankara 29 Mayıs Hastanesi'nde ameliyat oldu.

29 Mayıs Hastanesi Başhekimi Dr. Ayça Bozok, Sinan Şamil Sam'ın hastaneye safra kesesi ameliyatı olmak üzere geldiğini ve bu rahatsızlığın daha önce konmuş bir teşhis olduğunu söyledi.

Bozok, "Gayet başarılı bir şekilde safra kesesi ameliyatı gerçekleştirilmiştir. Biz hastayı şu an yoğun bakımda izliyoruz. Eğer normal seyrinde devam ederse birkaç güne kadar diğer servise alacağız. Herhangi bir sıkıntı yoktur. Şuuru tamamen yerinde" diye konuştu.

Sinan Şamil Sam'ın kesesinde iltihap ve taş olduğunu ifade eden Bozok, safra kesesisinin alınması gerektiğini kaydetti. Sinan Şamil Sam'ın geçirdiği ameliyatın spor hayatını olumsuz olarak etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine Bozok, "Safra kesesi ameliyatı olan insanlar bir daha boks yapamaz diye birşey yoktur. Kendi karar verirse ya da gelişen başka bir durum olursa o zaman durum farklı olabilir" ifadelerini kullandı. Sinan Şamil Sam'ın hastaneye geldiğinde de durumunun iyi olduğunu ve konuştuğunu söyleyen Bozok, ameliyatın bir saat sürdüğünü, Sinan Şamil Sam'ın ameliyattan sonra herhangi bir isteğinin olmadığını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 18:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?