4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bomba yüklü araç için 1 kişi tutuklandı

Ankara'da geçtiğimiz hafta Sıhhiye Otoparkı'nda bulunan bomba yüklü araçla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 1 kişi, çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Zanlının bomba yüklü araçta bulunan ve patlayıcı düzeneği olarak kullanılan telefonlardan birinin sahibi olduğu belirlendi.


Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi, düzenlediği operasyonda 3 kişiyi gözaltına almıştı. Polisteki sorguları tamamlanan zanlılar Alparslan Ö., Mustafa B., İnal E., adliyeye sevk edildi. Ankara Adliyesi'nde bulunan Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların sorgusu, terör ve organize suçlara bakmakla yükümlü Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından yapıldı.

Zanlılardan Alparslan Ö. ve Mustafa B., tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi Selahattin Türkeli tarafından sorgulanan zanlılardan Alparslan Ö., PKK'nın gençlik kolu olan Yükseköğrenim Gençlik Hareketi'ne (YÖGEH) yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının bomba yüklü araçta bulunan ve patlayıcı düzeneği olarak kullanılan telefonlardan birinin sahibi olduğu belirlendi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 03:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?