5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Botaş başmüfettişi intihar etti

BOTAŞ Genel Müdürlüğünde Başmüfettiş olarak görev yapan Metin Özbalcı, silahla intihar etti. 

BOTAŞ'ta Başmüfettiş olarak görev yapan Özbalcı, mesai saatinin bitimine doğru bürosunda ölü bulundu.
Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan BOTAŞ Genel Müdürvekili Saltuk Düzyol, “BOTAŞ ailesi olarak, üzücü bir olay yaşadıklarını” belirtti. 

Düzyol, “Özbalcı'nın mesai saati sonuna doğru odasında ölü bulunduğunu ve tabancayla intihar ettiğini” söyledi. Saltuk Düzyol, olayın Genel Müdürlüğün birinci katında meydana geldiğini, ancak çalışanlar tarafından silah sesinin duyulmadığını ifade etti. Evli ve bir çocuk babası olan Özbalcı'nın aynı zamanda Teftiş Kurulu Başkanvekili olduğu öğrenildi. Özbalcı'nin, bu yıl Mayıs ayında yapılan Genel Kurulda Botaş Spor Kulübü 2. Başkanlığına seçildiği bildirildi. 

BOTAŞ'ta Başmüfettiş olarak görev yapan ve akşam saatlerinde bürosunda ölü bulunan Özbalcı'nın cesedi Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Keçiören Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için BOTAŞ'ın garajından çıkartılmak istenen Özbalcı'nın cesedi, cenaze aracının garaja sığmaması üzerine, garaj girişine getirildi. 

Özbalcı'nın cesedi Jandarma eşliğinde Keçiören Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Morgu'na götürüldü. Olayı BOTAŞ yetkililerinden öğrendikten sonra Adli Tıp Kurumu'na gelerek, cesedi görmek isteyen Özbalcı'nın eşi ve kızına izin verilmezken, üzüntülü oldukları görülen aile, Özbalcı'nın mesai arkadaşları tarafından teselli edildi. 

İntihar olayını değerlendiren BOTAŞ çalışanları, arkadaşlarının intihar ettiğine inanamadıklarını belirterek, üzüntülerini dile getirdi. Bu arada Metin Özbalcı'nın bıraktığı mektupta “zor bir karar verdiğini, ailesini üzdüğü için özür dilediğini ve kendisini affetmelerini istediğini” yazdığı öğrenildi. 

Mesai bitimine yakın silahla intihar eden ve cesedi saat 18.00 sıralarında, BOTAŞ'tan çıkmadığını fark eden görevliler tarafından bulunan Özbalcı'nın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

AA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 09:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?