3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BOTAŞ'tan haber yalanlaması

BOTAŞ, Rusya'dan gelen ve Ukrayna üzerinden geçerek Türkiye'ye ulaşan batı hattında basınç düşüklüğü yaşandığı haberini yalanladı.

Alınan bilgiye göre, Rusya'dan gelen doğalgaz miktarında 1-2 milyon metreküplük düşüşlerin dışında bir basınç sorunu yaşanmıyor. BOTAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin, Ukrayna üzerinden geçen batı hattı yoluyla Rusya'dan aldığı doğalgazda basınç düşüklüğü yaşanmıyor.

Yetkililer, basınç düşüklüğü nedeniyle gaz miktarında azalma olduğu ve bu nedenle Karadeniz'den geçen Mavi Akım hattından alınan gaz miktarında artış olduğu haberini de yalanladı. Yetkililer, batı hattından bugün itibariyle anlaşmalara uygun olarak günlük 38-40 milyon metreküp, Mavi Akım'dan da 35 milyon metreküp doğalgaz ithalinin sorunsuz devam ettiğini açıkladı.

Rus gazını Ukrayna üzerinden alan bazı Avrupa ülkeleri, kendilerine ulaşan doğalgazda bir miktar azalma olduğunu açıklamış, Türk yetkililer de 2 milyon metreküplük azalışla gaz miktarının 38 milyon metreküpe düştüğünü bildirmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 17:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?