4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Böyle israf görülmedi

Ankara Valiliği’nin ‘İzinsiz gösteridir müdahale ederiz’ diye izin vermediği 29 Ekim’de Ulus’taki yürüyüşe katılanlara yapılan müdahalenin bilançosu ortaya çıktı.

Yürüyüşte 5 bin polis görev alırken, 2 polis helikopteri de havadan güvenlik desteği verdi. Ankara’da çoğu sokak olmak üzere çok sayıda yol ulaşıma kapatıldı. Yürüyüşte 3’ü alanda olmak üzere 5 adet Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) kullanıldı.

Polis yürümek isteyen gruba önce gaz, ardından da TOMA’lardan basınçlı su sıktı. Polisin yürüyüşe katılanlara biber gazının yanı sıra 2 ton su sıktığı ortaya çıktı. Olaylarda 9’u polis olmak üzere 52 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yürüyüşe polis kayıtlarına göre 100 bine yakın kişinin katıldığı belirtildi. Yürüyüşe katılanlar ise, Ulus’tan Anıtkabir’e kadar bir insan seli oluştuğunu ve mesafa göz önüne alındığında ise 250 binin üstünden kişinin yürüyüşe katıldığını belirtti.

Büyükşehir de dava açıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise otobüs duraklarına, pano ve yol işaretlerine asılan afişlerin kimin astığını tespit çalışması başlattı. Afişleri asanlara ‘Çevreyi kirletme cezası’ verileceği kaydedildi. Belediye olaylarda uğradığı zararı belirlemek için de çalışıyor. Belediyenin, zararı tanzim etmek için gösteriyi organize edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağı ifade edildi.

DHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2012 Çarşamba 16:15:36
Güncelleme :31 Ekim 2012 Çarşamba 18:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?