1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Bu kez öğrenciler yürüdü

Bir grup Gençlik Federasyonu yanlısı, bazı arkadaşlarına üniversite yönetimi tarafından soruşturma başlatıldığı iddiasıyla eylem yaptı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) girişinde toplanan bir grup Gençlik Federasyonu yanlısı öğrenci, "Soruşturmalar derhal geri çekilsin", "Polis idare işbirliğine son", "Soruşturma terörüne son", "F Tipi üniversite istemiyoruz" sloganları attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, düşünen, sorgulayan, üreten, sorunlarına çözüm bulunan bir gençliğin iktidarların her zaman korkusu olduğu iddia edilerek bunun için üniversite gençliğinin soruşturma, ceza ve tutuklamalarla baskı altında tutulmaya çalışıldığı öne sürüldü.

Yapılan açıklamada, İstanbul Üniversitesi’nde Özgür Ceylan Ataç ve Tamer Doğan isimli öğrencilerle ilgili soruşturmayı yürüten disiplin kurulunun, Gençlik Derneği üyesi Günay Dağ ve Erdal Bektaş, aleyhinde ifade vermeye zorlandığı iddia edilerek, aynı üniversitede 5 soruşturma daha açıldığı kaydedildi. Mersin Üniversitesi’nde 56, Kocaeli Üniversitesi’nde 43, Dicle Üniversitesi’nde 110, Ankara, Hacettepe, ODTÜ ve Gazi Üniversitesi’nde ise 50 öğrenciye soruşturma açıldığı belirtilen açıklamada, "Biz asla kendimizi suçlu görmedik görmeyeceğiz. Bunun için bizi affedemezsiniz, soruşturamazsınız" denildi.

Yapılan basın açıklamasın ardından bir süre slogan atarak protestolarını sürdüren grup daha sonra olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 14:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?