3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bulgar gülleri Çankaya'da açacak

Çankaya Belediyesi'ne bağlı Gül Bahçesi Parkı'na Bulgaristan'ın Kazanlık kentinden gelen güller dikildi.

'Güller Diyarı Kazanlık'tan Gül Bahçesi'ne' projesiyle Güller Bahçesi Parkı'na yeni bir çehre kazandırmak için düzenlenen tören Bulgaristan Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Çankaya Belediyesi ve Kavaklıderem Derneği işbirliğiyle gerçekleşti.

Bulgaristan Büyükelçisi Branimir Vladenov ve Bulgar heyetinin yanı sıra Çankaya Belediyesi Başkanvekili Fazıl Güleken, Başkan Yardımcıları Eser Atak, Ali Ulusoy ve Hayati Soylu'nun hazır bulunduğu gül dikme töreninde kırmızı ve beyaz güllerden oluşan 50 fide toprakla buluştu.

 Bulgaristan Büyükelçisi Vladenov, "Güzel semtimize katkısı olacağı için büyük sevinç yaşıyoruz. Güllerimizi tanıtma imkanı sundukları için Çankaya Belediyesi'ne ve Kavaklıderem Derneği'ne teşekkürü bir borç biliyoruz" diye konuştu.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgeyle dostluk köprüsü kurmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkanvekili Güleken ise, "Park bakımsız kalmıştı, bu güller parka ayrı bir güzellik kattı" dedi.

Bulgaristan'ın gülleriyle ünlü Kazanlık'tan gelen güller, Rosa Damascena (kırmızı) ve Rosa Alba (beyaz) adıyla tanınıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 15:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?