4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Bütün okullar ağaçlandırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı arasında, Türkiye'deki tüm okulların ağaçlandırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda düzenlenen imza törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve çok sayıda bürokrat katıldı. Milli Eğitim Bakanı Çelik, Türkiye'de ağaçlandırma ve çevreyi daha yeşil hale getirmenin tek başına Çevre ve Orman Bakanlığı'na bırakılamayacağını belirterek, günümüzde yeşilin hayattan çekildiğini ve insanların ormanları yok ettiğini söyledi. İnsanların bir taraftan yaparken bir taraftan da bozduğunu kaydeden Çelik, ağacın ve yeşilin yok olmasının
sel, çölleşme gibi birçok felaketi de beraberinde getirdiğini belirtti.

Bakan Çelik, "Yeşilin olduğu yerde hava temiz olur. Yeşilin olduğu yerde gök pırıl pırıl olur. Okullarda bir gönül seferberliği başlatacağız" dedi. İmzalanan protokolle bütün illerdeki okulların bahçe düzenlerinin sağlanacağını ve 21 ilde okullar arasında yarışmalar düzenleyeceklerini ifade eden Bakan Çelik, şunları söyledi:
"Her il kendi okul bahçelerinin ne kadar güzel olduğu ve yeşil olduğu ile övünecek. Okulları, ilçeleri ve illeri kendi arasında yarıştıracağız. Türkiye'nin en güzel okul bahçelerini oluşturacağız. Valilikler de okullara bir bölge tahsis edecekler. Etrafı çevrilecek. Yeşil sevgisini çocuklarımıza işleyeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı'na bir bölge tahsis edildi. Oraya 6 milyon adet ağaç dikilecek" diye konuştu.


Bakan Çelik, konuşmasında kendisine verilen plaketlerden de yakındı. "Sabahtan akşama kadar herkes birbirine plaket veriyor" diyen Çelik, plaket vermek yerine kendisi için bir fidan dikilmesini istedi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasında, Milli Eğitim camiasının 20 milyondan fazla olduğunu belirterek, sadece eğitimdekilerin fidan dikmesi halinde her yerin yeşilleneceğini söyledi. Eroğlu, "Türkiye'de her üç kişiden birisi Milli Eğitim camiasına mensup. Herkes bir fidan dikse 20 milyon fidanımız olur" şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolün kapsamlı bir protokol olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "2012 yılı sonuna kadar 23 milyon dekar alan ağaçlandırılacak. Bu alan yaklaşık olarak Trakya büyüklüğünde bir alandır" diye konuştu.
Protokol sayesinde her tarafın ağaçlandırılacağı ve erozyon kontrolünün sağlanacağını dile getiren ve herkese ağaç sevgisini aşılayacaklarını kaydeden Eroğlu, ağacı sevgiyle dikmenin de insanın psikolojisine büyük etkisinin olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, okulların ağaçlandırılmasına yönelik protokolü imzaladılar.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 12:55:59
Güncelleme :12 Aralık 2007 Çarşamba 12:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?