5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Büyük mükellefe özel hizmet

Kamuoyunda "VİP Vergi Dairesi" olarak da adlandırılan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi, gelecek ay İstanbul'da faaliyete geçiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı, ciro, ödenilen vergi, aktif büyüklük ve çalışan sayısı gibi çeşitli kriterlere göre, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi kapsamına girecek mükellefleri belirledi. Belirlenen kriterleri taşısın, taşımasınlar bankacılık ve sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm kuruluşların da kapsam içinde yer alması kararlaştırıldı.

Bu çerçevede Büyük Mükellefler Vergi Dairesi içinde yer alabilecek mükellef sayısı bin 300 olarak tespit edildi. Bu mükelleflerin 900'ünün de İstanbul'da bulunduğu öğrenildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, uygulamaya yönelik altyapı çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı.

Büyük Mükellefler Vergi Dairesinin kurulacağı İstanbul'da hizmet binası sorunu çözümlendi.

Bu arada Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, Başlangıçta 800 olarak planladıkları Büyük Mükellefler Vergi Dairesi bünyesine alınacak mükellef sayısını 400-500 seviyesine düşürdüklerini bildirdi.

Arıoğlu, belirlenen kriterlere uyan mükelleflerin yanı sıra bazı sektörlerin de sistemde yer alacağını ifade etti.

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy da önümüzdeki aydan itibaren büyük mükelleflere hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi.

Ulusoy, İstanbul merkezdeki yapılanmanın ardından şubeleri de sırayla devreye sokacaklarını bildirdi.

İlk şubeyi 3-4 ay sonra İzmir'de açmayı planladıklarını kaydeden Ulusoy, diğer şubelerin de belirli bir takvim içinde Ankara ve diğer büyük illerde hizmet vermeye başlayacağını vurguladı.


aa
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 11:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?