4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Büyükşehir belediyesinde istifalar sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in geçtiğimiz günlerde 'Bana ayak uyduramayan bürokratlar gitsin' yönündeki açıklamasının ardından iki bürokratın istifasından sonra dün akşam da EGO Genel Müdürü Kazım Usta, Başkan Gökçek'in Başdanışmanı ve Etüd-Proje Daire Başkanı Murat Doğru istifa dilekçelerini verdi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, genel seçimlerden sonra kendisine ayak uyduramayan bürokratların istifa etmesini istemesinin ardından istifalar devam ediyor. Gökçek'in açıklamasının ardından Büyükşehir Belediyesi Asfalt Koordinatörü Burhan Yazar ile BELKO Genel Müdürü Celalettin Kaygusuz istifa etmişti. Başkan Melih Gökçek, konuya ilişkin sorusu üzerine, "Şu an Ankara dışındayım Ankara'ya bir kaç gün içinde geleceğim. Kimin istifa edip kimin istifa etmediğini bilmiyorum. Geldiğimde inceleyeceğim" dedi.

 
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu, Başkan Gökçek'in bu açıklamasının ardından her bürokratın istifa dilekçelerini vermesi gerektiğini belirterek, "İstifa edenler kendinden emin olan insanlardır. Etmeyenler kendinden emin olmayan arkadaşlardır. Her bürokratın ayrı ayrı istifalarını vermeleri gerek. Gereğinin yapılıp işleme konulup konulmayacağını Sayın Gökçek bilir. Aksi takdirde istifa etmeyen arkadaşları görevlerinden ben alacağım. Bunlara şirket genel müdürleri ve genel sekreter yardımcıları da dahildir. İstifalarını vermemekte inat ederlerse ilk fırsatta vekaletim dönemimde görevden alırım" diye konuştu.


Saltoğlu, kendilerinin hükümete, bürokratların da Başkan Gökçek'e ayak uydurmak zorunda olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 11:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?