3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Büyükşehir Belediyesine yeni bina

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz karşısında en az etkilenen ve sapasağlam ayakta duran bir Türkiye ekonomisi bulunduğunu belirterek, "Sıkıntı olmadığını söylemiyorum, ama en az etkiyle bunu atlatıyoruz. Güçlü ekonomimizle, güçlü toplumsal yapımızla krize karşı direniyor, krizin etkilerini asgari düzeyde hissediyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bazı Ankara milletvekilleri, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda Ankaralının katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, dev bir hizmet binasının açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, 25 katlı ve 100 bin metrekarelik bina ile belediyenin hizmetlerine çok daha farklı bir aktivite kazandıracağını söyledi. Böylece Ankaralıların belediye hizmetlerinden tek bir binada yararlanacaklarını ve 'koşturmayacaklarını' ifade eden Erdoğan, modern belediyecilikte planlamanın çok önemli olduğunu ve bu binanın da bu planlamanın çok güzel bir örneği olduğunu söyledi.

İstanbul, Ankara, Kayseri, Kocaeli, Antalya, Gaziantep, Samsun gibi birçok ilin nereden nereye geldiklerinin açıkça ortaya konduğunu belirten
Erdoğan, 4 milyonu aşan nüfusuyla çağdaş ve modern bir Avrupa kenti olarak Ankara'nın yerel kalkınmanın güzel bir örneğini teşkil ettiğini söyledi.

Kendisinden önce konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'nın Avrupa Parlamentosu'ndan ödül aldığını söylediğini hatırlatan Erdoğan, "Demek ki, marifet iltifata tabi" dedi. Yapılan hizmetleri Avrupa'nın bile görmesine rağmen 'gözü olup da görmeyenler' olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin başkentini yıllarca ihmal ettiler. Hizmet etmedikleri gibi ülkenin prestijini de düşünmediler" diye konuştu.

Esenboğa yolunda yapılan yenilikleri anlatan Erdoğan, daha önce 'Ankara'ya yakışmayan, içler acısı bir manzarası olan' Esenboğa yolunun çağdaş bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Ankara'nın yeşil alanlarıyla da örnek bir kent haline geldiğini belirten Erdoğan, hükümetlerinin de yatırımlarıyla Ankara'nın büyük bir dönüşüm yaşadığını kaydetti. Bugün modern, yeşil, sosyal ve kültürel yönden kalkınmış bir Ankara'nın var olduğunu belirten Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Ankara'ya ödül vermesinin de 'şayan-ı takdir' olduğunu söyledi.
Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleri yürüten bir ülke olduğunu ve bu yolda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, gerekli reformların ve yasal düzenlemelerin hayata geçirilmekte olduğunu anlattı. Türkiye kentlerinin de bu yolda önde gittiğini ve Avrupa'daki şehirlerle rekabet ettiğini belirten Erdoğan, "Bizim şehirlerimiz, bizim vatandaşlarımız her şeyin en iyisini ziyadesiyle hak ediyor" dedi.

"Peki bunlar bugüne kadar neden yapılmadı?" diye soran Erdoğan, "Bizim her hedefe ulaşabilecek, her türlü standarda ulaşabilecek potansiyelimiz var. Yeter ki kendimize güvenelim, ülkemize güvenelim. Yeter ki, istikrar ve huzur ortamını muhafaza edelim. Türkiye'yi kalkındırma yolundaki azmimizi yitirmeyelim" şeklinde konuştu.

"KRİZİN ETKİLERİNİ ASGARİ DÜZEYDE HİSSEDİYORUZ"

Türkiye'nin nereden nereye geldiğini dikkatle takip edilmesini isteyen Erdoğan, Türkiye'nin 2002'de dünyada 26'ncı ekonomi iken, bugün 17'nci büyük ekonomi haline geldiğini söyledi.

Yüzde 30'lar düzeyindeki enflasyonun yüzde 6'ya düştüğünü, faizlerin de yüzde 10'lar düzeyinden yüzde 11'lere indiğini belirten Erdoğan, "Dünyada küresel finansal kriz var. Dünyayı kasıp kavuran bu kriz karşısında hamdolsun en az etkilenen, sapasağlam ayakta duran bir Türkiye ekonomisi var. Sıkıntı olmadığını söylemiyorum ama en az etkiyle bunu atlatıyoruz. Güçlü ekonomimizle, güçlü toplumsal yapımızla krize karşı direniyor, krizin etkilerini asgari düzeyde hissediyoruz. Bunun yanında artık dünyada küresel bir aktör, oyun kurucu haline gelmiş bir Türkiye var" diye konuştu.

TRT Avaz'ın ardından TRT Türk haber kanalının da yayın hayatına başlayacağını kaydeden Erdoğan, bu kanalın tüm dünyaya Türkçe hitap edecek, dünya çapında bir haber kanalı olacağını söyledi. Erdoğan, "BBC nasıl İngiltere'yi dünyaya taşıyorsa, TRT Türk de Türkiye'yi dünyaya taşıyacak. Bizim, dünyaya açılan penceremiz olacak" dedi. Bunun çok önemli bir gelişme olduğunu ve artık Türkiye'nin geniş bir ufuk ve vizyona kavuştuğunu belirten Erdoğan, "Biz hedeflerimizi çok yüksek tuttuk, çıtamızı çok yüksek
tuttuk" diye konuştu.

GÖKÇEK'E ÖVGÜ

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in üst üste 4 dönem seçilmesinin 'çok önemli ve anlamlı bir başarı' olduğunu vurgulayarak, "Tabii bunu gölgeleme gayreti içerisine girenler oldu. Ellerinden gelen her şeyi de yaptılar, yapacaklar. Tilki yetişemediği üzüme ne der biliyorsunuz. Bunların durumu da budur. Bizim için en ideal hizmeti başkentimize, insanımıza verebilmek. Her dönemin bir önceki dönemden daha zor olduğu düşünülürse, başkanımız bu dönem her zaman olduğundan daha
çok çalışacak, daha fazla ter akıtacaktır. Zira Ankaralıların beklentisi yükselmiştir. 'Su sorunu çözülsün, ulaşım sorunu çözülsün' devri artık Ankara'da çoktan kapanmıştır. Böyle bir sorun yoktur. Ama bunun maalesef propagandasını yapanlar var. Onlar varsınlar bunu yapadursunlar. Biz işimize bakalım. İnşallah şimdi Gerede suyunu da getiriyoruz. Bu suyun gelmesiyle Ankara artık 10 yılların sorununu bitirmiş olacak. Ankara hayata geçecek yeni projelerle dünya şehirleri arasıdaki yükselen yerini daha da ileriye taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan, Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ile birlikte açılış kurdelesini kesti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hizmete giren Ankara Büyükşehir Belediyesi hizmet binasını gezdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni belediye hizmet binasının açılışının ardından Başbakan Erdoğan ve bakanlara binayı gezdirdi. Bu sırada basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmezken, edinilen bilgilere göre binayı gezerken Başbakan Erdoğan Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya yeni koyduğu e-dilekçe sistemi hakkında da bilgi aldı.

Bu uygulamanın gerekli olduğunu kaydeden Erdoğan, Gökçek'e, "Bu sistemden dolayı sizleri kutluyorum" dedi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunu gezen Başbakan Erdoğan, "Belediye meclis salonunuzu beğendim, ancak anfi şeklinde olsa daha iyi olurdu" önerisinde bulundu. Gökçek ise, mimarın böyle çizdiğini anlatarak, görüşünden dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Erdoğan'ın, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile çalışmalar hakkında bilgi aldığı da öğrenildi. Bu arada Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a belediye binasının maket resminin yer aldığı pasta ile sürpriz yaptı. Birlikte pastayı kesen Erdoğan ve Gökçek, daha sonra bir görüşme yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:01:52
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 15:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?