3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Büyükşehir'den çorba ve ekmek jesti

ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN BAŞKENTLİLERE SICAK ÇORBA VE EKMEK JESTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in talimatıyla başkentin değişik noktalarında sıcak çorba-ekmek uygulaması başlatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere yönelik üniversite bölgeleriyle, iş yoğunluğunun bulunduğu merkezi noktalarda gerçekleştirdiği sıcak çorba uygulaması devam ediyor. Başta iş merkezlerinin yoğun olarak bulunduğu Ulus bölgesinde Hacı Bayram Cami önü olmak üzere, İbni Sina ve Demetevler-Onkoloji Hastaneleri önü, Kurtuluş Parkı Cebeci girişi, Beşevler Ankaray Üniversiteler çıkışına yerleştirilen gezici çorba araçlarından her sabah ortalama 3 bin Ankaralı yararlanıyor. Her gün 07.00-09.00 saatleri

arasında gerçekleştirilen çorba uygulamasında en fazla talep Beşevler-Ankaray girişinde olan seyyar çorba aracına geliyor. Ortalama her sabah 500'ün üzerinde Ankaralının faydalandığı bu noktadan çorba içenlerin büyük bölümünü öğrenciler oluştururken bölgedeki esnaf veya esnaf yanında çalışanlar ile memurlar da çorba uygulamasından yararlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca organize edilen uygulamayla ilgili bilgi veren Daire Başkanı Adnan Şeker, "Başlangıçta iki noktada sadece üniversite öğrencilerine yönelik başlattığımız uygulamayı artık tüm Ankaralılara açık halde 5 ayrı noktada sürdürüyoruz. 2009 yılı başından bugüne kadar uygulamadan 231 bin kişi yararlanırken, bunun 61 bini İbn-i Sina Hastanesi önünde, 49 bini Ulus'ta, 44 bini Hacı Bayram önünde, 35 bini Beşevler ve 42 bini ise Kurtuluş'ta yer aldı"dedi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN BAŞKENTLİLERE SICAK ÇORBA VE EKMEK JESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 11:27:02
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 12:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?