1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Büyükşehir'den dev 19 Mayıs korteji

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Başkentte Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Dev Kortejle on binler tarafından kutlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 130 araçtan oluşan kortejde güzergah boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentlilere on binlerce top, tetris ve bebek dağıttı.

Çizgi roman kahramanları ile hayvan figürleri şeklinde süslenmiş 130 araçtan oluşan konvoy, saat 20.00’da Altınpark önünden hareket ederek, Dışkapı -Ulus-Sıhhiye istikametinden Kızılay’a ulaştı. Yaklaşık 2.5 saat sonra Kızılay Meydanı’na gelen korteje yol boyunca Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırımlara konulan portatif tribünlerde oturan vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundular.

Ay-Yıldız şeklinde dizayn edilen özel bir platformlu araç üzerinde vatandaşlara hediyeler dağıtan Gökçek, Kızılay Meydanı’na gelince yaklaşık yarım saat süren muhteşem bir havai fişek ve konfeti gösterisiyle karşılandı. Kızılay Meydanı’nda toplanan on binler muhteşem gösteriyi büyük bir coşkuyla izlediler. Kortej daha sonra Bakanlıklarda sona erdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 12:02:05
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 12:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?