5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Büyükşehir'den doğal vitamin

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARALILARA DOĞAL VİTAMİN

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BELSO Şirketi, başkentin Kızılay, Maltepe, Sıhhıye, Ulus gibi merkezi bölgelerinde yıllardır vatandaşların taze sıkılmış meyve suyu ihtiyacını karşılıyor.

Ankaralıların doğal vitamin ihtiyacını karşıladığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi BELSO yetkilileri, 2010 yılında başkentlilerin, sadece taze sıkılmış meyve suyu satışı yaptıkları 10 minibüsten yaklaşık 460 bin litre portakal suyu tükettiklerini bildirdi. Yetkililer, vatandaşların portakal suyunun yanı sıra nar, havuç, greyfurt suyu, kuşburnu, limonata, vişne suyu ile nar ve portakalı birleştirdikleri nartakal suyundan oluşan 8 çeşit meyve suyunu da değişik miktarlarda tükettiklerini belirtti.

"KIŞIN VİTAMİN DESTEĞİ ŞART"

Gıda uzmanlarına göre her insanın günde 60 miligram C vitamini alması gerektiğinin altını çizen yetkililer, bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 80'ini karşıladığını söyledi. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve grip gibi çeşitli hastalıklardan korunmak için vitamine daha çok ihtiyaç olduğunu ifade eden yetkililer, ne yazık ki vatandaşların gerçek vitamin deposu olan meyve sularını az tükettiklerini belirtti. İçinde kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum da bulunan

portakal suyunu küçük şişelerde sadece 1 lira 25 kuruşa, havuç suyunu 1 liraya, nar suyunu 2 liraya sattıklarını belirten yetkililer, aslında Büyükşehir Belediyesi'nin taze sıkılmış meyve suları hizmetiyle piyasadaki portakal suyu fiyatlarını dengelediğine dikkat çekti.

Günlük tüketim amaçlandığı için satışın olduğu her sabah BELSO tesislerinde gıda ve ziraat mühendislerinin denetiminde meyvelerin el değmeden yıkandığını kaydeden yetkililer, vatandaşlara özellikle bu kış aylarında hastalıklardan korunmak için hiçbir katkı maddesi bulunmayan meyve sularını tüketmeleri konusunda çağrıda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARALILARA DOĞAL VİTAMİN
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARALILARA DOĞAL VİTAMİN
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARALILARA DOĞAL VİTAMİN
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 12:35:04
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 19:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?