4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Büyükşehir'den kar uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yağışlı havanın etkisinde bulunan Ankara'da vatandaşları kar yağışı ve bunun sonucunda oluşabilecek buzlanmaya karşı uyardı.

Başkent'te 3 gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışı ve oluşabilecek buzlanmaya karşı vatandaşlara dikkatli olmalarını öneren yetkililer, kış koşullarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması tavsiyesinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu yıl çetin geçen ve uzun süredir Ankara'yı etkisine alan kar yağışı ve soğuk havalarda karla mücadeleyi sürdürüyor. Büyükşehir yetkilileri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının 3 gün boyunca devam etmesinin beklendiğini belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin 24 saat boyunca 3 vardiya halinde, 75 ekip ve bine yakın personelle karla mücadele ettikleri belirtilen açıklamada, tüm ekiplerle kent trafiğinin aksamaması için karlanma ve buzlanmaya karşı her türlü önlemin alındığı bildirildi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, "Daha önce olduğu gibi trafiğe çıkan sürücülerden alınan önlemlere uymalarını, aşınmış lastikler ve zincirsiz araçlarla trafiğe çıkmamaya özen göstermelerini istiyoruz. Vatandaşların mümkün
olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 11:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?