3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Buz'lanma kazası!

Ankara'da temizlik işçilerini taşıyan minibüsün buz tutan yolda kayarak devrilmesi sonucu 15 kişi yaralandı.

Kaza, Yenimahalle, Güventepe Caddesi'nde sabah saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Keçiören’den Yenimahalle istikametine seyreden Yenimahalle Belediyesi temizlik işçilerini taşıyan 06 C 0653 plakalı minibüs, yokuş aşağı ilerlediği sırada buzlanma nedeniyle kaymaya başladı.

Sürücüsünün kontrolünü yitirdiği minibüs, yan yattı. Bir evin bahçe duvarına çarparak durabilen minibüste bulunan 27 temizlik işçisinden 15'i yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, yan yatan minibüsten sağlık ekiplerinin ve vatandaşların yardımıyla çıkarıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri de buz tutan yolda ikinci bir kaza ihtimaline karşı güvenlik önlemleri aldı. Yaralılar, olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralıların, kazanın şokunu üzerlerinden atamadığı görüldü. Bazı vatandaşlar, patlayan su kanalından sızan suyun caddeye yayıldığını ve geceleri havaların soğumasıyla yolda buzlanma oluştuğunu bu nedenle de sık sık kazanın meydana geldiğini söyledi. Öte yandan, buzlanan yolda ilerlemeye çalışan bazı araçların da kaydıkları görüldü.

Polis ekiplerinin yetkilileri uyarmasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri buzlanan yolda tuzlama çalışması yaptı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2012 Çarşamba 09:24:44
Güncelleme :28 Kasım 2012 Çarşamba 09:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?