4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Çadır ve soba kavgası

Ankara'nın Bala ilçesine bağlı Afşar beldesinde ihtiyaç sahibi olmadığı halde çadır ve katalitik soba aldığı iddia edilen ailelerle Kızılay yetkilileri arasında tartışma çıktı.

Afşar beldesinde deprem sonrası ihtiyaç sahibi ailelere destek amacıyla bölgeye giden Kızılay ekipleri, yardımları belediye yetkilerinin koordinasyonuyla vatandaşlara dağıttı. Bu sırada, bazı vatandaşların bilgileri dışında soba ve çadır aldığını belirleyen Kızılay yetkilileri, bu malzemelerin kendilerine teslim edilmesini istedi.

Bazı ailelerin tepkisi ile karşılaşan Kızılay ekipleri, bölgede görevli askerlerden yardım istedi. Askeri yetkililerin araya girmesiyle tartışma büyümeden önlenirken, bir ailenin elinde bulunan çadır ve saboya el konuldu.

"YARDIMLAR HİBE OLARAK GÖRÜLÜYOR..."

Kızılay yetkilileri, birçok kişinin yardımları hibe gibi gördüğünü belirterek, ihtiyaç sahibi olmayanların da kendilerinden çadır ve soba istediğini kaydettiler. Ancak dağıtılan malzemelerin imza karşılığı teslim edildiğini ve daha sonra vatandaşlardan alınacağını belirten yetkililer, halkın bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi.

Bazı aileler ise belediye koordinasyonunda dağıtılan yardımların "yandaşlara" verildiğini iddia ederek, tepki gösterdiler.

Öte yandan, çadırlarda kalan vatandaşlar ısınma sorunu yaşadıklarını kaydederek, bölgeye acilen konteyner gönderilmesini istedi. Vatandaşlar, belediye tarafından verilen tüplerin 2 gün içinde bittiğini anlatarak, kendilerine yeni tüp dağıtılmadığını kaydettiler.

Bu arada, Afet İşleri Genel Müdürlüğüne ait tırlarla Afşar beldesine 16 adet konteyner getirildi. Yetkililer, konteynerlerin öncelikle yaşlı ve küçük çocukları bulunan ailelere verileceğini açıkladılar.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 18:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?