4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Çağdaş Sahne sezona hazır

Ankara Çağdaş Sahne, yeni sanat sezonunun açılışını, 20 Ekimde, Orhan Kemal’in "Müfettişler Müfettiş" adlı eseri ile sanat severlerle buluşacak.

ANKARA Çağdaş Sahne, yeni sanat sezonunun açılışını, 20 Ekimde, Orhan Kemal’in "Müfettişler Müfettişi" adlı eseri ile yapacak. Ankara Çağdaş Sahne Genel Sanat Yönetmeni Nihat Alanur, yeni sezon için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Çağdaş Sahne’nin Türk demokrasisine ve sanatına katkıda bulunmayı, Türk dilini en güzel şekilde kullanmayı amaçladığını belirten Alanur, 30 yıldır sanat için çalıştıklarını kaydetti. Sanat Yönetmeni Alanur, "Böyle bir meslek yok; her sene zarar eder ama sonraki seneye sanki çok kar ediliyor gibi yeniden ve büyük şevkle başlanır" dedi.

İYİ HAZIRLANDIK

Genel Müdür Seval Alanur da Atatürk Bulvarı’ndaki yol çalışmaları nedeniyle geçen sezonun istedikleri gibi sonuçlanmadığını, ancak yeni sezondan umutlu olduklarını belirterek, "İyi hazırlandık, repertuvarımızda epey oyun var" dedi. Yönetim Kurulu üyesi, Metin Bilgin ise "Bu sene ciddi, ayakları yere basan hazırlıklar yaptık. Kadroya ek olarak sınavla oyuncu aldık, kadroyu güçlendirdik" açıklamasında bulundu.

Sezonda hangi oyunlar var

ANKARA Çağdaş Sahne, "Müfettişler Müfettişi" eser ile açılacak. Michael Cooney’nin yazdığı, Haldun Dormen’in Türkçeleştirdiği ve geçen sezon seyirciyle buluşan "Avanta Para" adlı vodvil, bu yıl da oynanacak. Metin Bilgin’in Mrozek’in öykülerinden oyunlaştırdığı "Atlas Okyanusu’nda Tek Göz Ada, Üç Adam, Bir Kadın, Bir Postacı ve?" adlı eser ile "Şeker Kutusundaki Tuz" adlı kabarenin de provalarına başlandı. Yazar Mustafa Ahmed Yuvanç’ın anısına "Çiftlikteki Hırsız" adlı çocuk oyunu ile Adnan Gerger’in kitabından uyarlanan Yürürlükteki Yalanlar.

ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 11:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?