3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çağrıbey Lisesi Mamak'ın gururu oldu

Avrupa Bilgi Yarışmasının 15 Mayıs Cuma Günü yapılan Finallerinde 1.olarak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Merkezinin birlikte düzenlediği 2009 Avrupa Bilgi Yarışması’nın Ankara finali 15 Mayıs 2009 Cuma günü, 100. Yıl Kız Meslek Lisesinde yapıldı.

Türkiye’de 16 ilden 1500; Ankara’da Büyükşehir Belediyesine bağlı 16 ilçeden 70 okulun katıldığı yarışmanın yarı finali 14 Mayıs 2009 Perşembe günü yapıldı. Yarı final yarışmasında; Özel Öncü Lisesi (Pursaklar), Çubuk Anadolu Lisesi, Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi (Etimesgut) ve Çağrıbey Anadolu Lisesi (Mamak) finale kaldı.

Türkiye finalinde Ankarayı temsil edecek okulun belirlendiği final yarışmasında bir konuşma yapan Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan; Türkiye’de son beş yılda eğitimde reformlar yaşandığını belirterek, bu gelişmelerin Avrupa Birliği’ne dâhil olma sürecinin etkisiyle olduğunu ifade etti. Beş yıl öncesine göre; derslik başına düşen öğrenci sayılarındaki iyileşme, eğitim alanında kullanılan teknolojik aletlerde gelişme olduğunu ve programın yenilendiğini dile getiren Kâmil Aydoğan, “On öğrenciye bir bilgisayarın düştüğü günümüzde, dersler, geniş bantlı erişim sağlanan internet ağı ve projeksiyon cihazlarıyla dünyaya entegre olunmuş şekilde işlenir hâle gelmiştir.” dedi.

Gözlemlerine ve edindiği bilgilere göre okulların Avrupa Birliği konusunda bilgili olduğunu, Avrupa Birliği sürecinin eğitime çok şey kazandırdığını söyleyen Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan sözlerine şöyle devam etti: “Bu kazanımlardan en önemlisi; öğrenci, öğretmen ve idarecilerin dünyaya açılma şansı bulmasıdır. Avrupa Birliği’ne dahil birçok ülkenin okul ortamlarını ve eğitim sistemlerini inceleme şansımız oldu. Avrupa’daki bazı okul ortamlarından daha iyi durumda olan okullarımızın olduğunu ifade edebilirim.”

Büyük Önder Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkma vizyonunu gerçekleştirmek için sahip olduğumuz potansiyelin gençler olduğunu ifade eden Aydoğan “Bugün, bu vizyonu gerçekleştirmek anlamında dünden çok daha iyi ve hızlı durumdayız.” dedi. Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan finalist olmanın, okullar için prestij ve başarı demek olduğunu ifade ederek, finalist ekipleri kutladı.

Yarışma kurallarının hatırlatılmasının ardından, her okuldan 3 öğrencinin oluşturduğu ekiplere 15 soru yöneltildi. Son soruda sağlanan eşitlik üzerine sorulan yedek soruyla Çağrıbey Anadolu Lisesi birinciliği kazanarak Türkiye finalinde yarışma hakkı elde etti.

2009 Avrupa Bilgi Yarışmasının Ankara finalini Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilileri, Millî Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları, Ulvi Kabakçı, Erol Ortakaya, Kültür Bölümü Şube Müdürü İsmail Hakkı Özen, finalist ilçelerin ilçe milli eğitim müdürleri, öğrenci ve veliler izledi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 09:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?