3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çalışmalara 1707 personel katılıyor

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin düşmesinin ardından, ilk haberin kendilerine ulaşması üzerine 15 dakika içerisinde bölgeye ilk helikopterin gönderildiğini söyledi.

Tuğgeneral Gürak, yaptığı açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerine bin 707 personelin katıldığını belirtti. Tüm olumsuzluklara rağmen gece ve gündüz elverişli her şart değerlendirilerek 25 Mart tarihinden bu yana hava unsurları tarafından 41 sorti uçuşun yapıldığını açıklayan Tuğgeneral Gürak, havadan arama faaliyetlerine bugün de yoğun şekilde devam edildiğini kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, "TSK olarak tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bundan sonra da her türlü destek sağlanmaya devam edilecektir. Düşen helikopterde bulunan kazazedelerin en kısa zamanda bulunup kurtarılmaları en büyük dileğimizdir. Başta değerli aileleri ve sevenleri olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sabırlar diliyoruz" dedi.

Tuğgeneral Gürak ayrıca, Nisan ayı içerisinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un iletişim toplantıları kapsamında medya temsilcileri ile biraraya geleceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 12:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?