3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Cami ve mezarlıklar bayrama hazır

Yenimahalle Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi ilçeye bağlı olan köylerin cami ve mezarlıklarını temizledi.

Camilerin iç ve dış temizliğini yapan belediye ekipleri, mezarlıkları da yabani otlardan kurtardı.

Yenimahalle sınırları içerisinde toplam 13 köy bulunduğunu ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu köyleri hizmetten mahrum bırakmayacaklarını ve çalışmalarını hızla sürdüreceklerini söyledi.

 Yenimahalle sınırlarında bulunan 13 köy mezarlığının yabani otlardan arındırılması ve temiz bir çehre kazandırılması için düğmeye basan Yaşar, "Ramazan Bayramı'nda vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini daha rahat ve temiz bir ortamda gerçekleştirilmesi için yabani otları temizliyoruz. Cami çevrelerini de kötü görüntü oluşturan otlardan kurtarıyoruz. Halkımız huzur içinde gidip ziyaretlerini gerçekleştirebilirler" dedi.

Önceki dönemlerde unutulan köylerin sorunlarının tespiti için de Ankara Üniversitesi ile iş birliği yaptıklarının altını çizen Yaşar, "Tüm sorunları yerinde inceliyorum. Eksiklikleri orada yaşayanlardan dinliyorum ve gerekli araştırmaları yaptırıyorum. Yenimahalle'nin köyleri bizim için değerli, herkesin yaşadığı yerden memnun olması için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 19:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?