5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Camiler Ramazan'a hazırlanıyor

MAMAK'TA CAMİLER RAMAZAN'A HAZIRLANIYOR

Mamak Belediyesi, Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle Mamak genelindeki camilerin temizliğine başladı. İlçe genelindeki 286 cami ve mescidin genel temizliğinin yanı sıra halıları da temizlenecek.

Camilerin Ramazan ayında yoğun kullanılmasından dolayı daha hijyenik olması gerektiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, temizlik konusunda bütün taleplerin zamanında karşılanacağını söyledi. Başkan Akgül, "Rahmetin ve bereketin bol olduğu Ramazan ayında camilerimiz, mescitlerimiz daha yoğun kullanılacak. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda Ramazan ayını geçirmesini diliyoruz" diye konuştu.

Mamak genelinde titiz bir çalışma sürdürdüklerini ifade eden Akgül, "Ramazan ayına kadar bütün camilerimizin temizliğini bitirmeyi hedefliyoruz. Bu konudaki diğer talepleri de ekiplerimiz yerine getirecektir "dedi.

Mamak genelindeki camilerin temizliği Mamak Belediyesi Destek Hizmetleri bünyesinde oluşturulan bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Camilerin temizliğinde halılar yerinden kaldırılmadan vakumlu sanayi tipi makinelerle yıkanıyor. Halıların temizliğinde özel kokular kullanılıyor. Kapıların ve duvarların da temizliğinin yanı sıra tüm mekanlar elden geçiriliyor. Günlük 5 caminin temizliğini gerçekleştiren ekipler, Mamak'taki 286 caminin kuru temizlemesini bitirdi. 120 cami halısının ıslak yıkaması

tamamlanırken, geriye kalan camilerin ıslak temizlikleri Ramazan ayına kadar yetiştirilecek. Ekipler, camilerin sık kullanımından dolayı halılarda oluşan tozların giderilmesi için temizlik çalışmalarını periyodik şekilde sürdürmeyi hedefliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2011 Perşembe 12:54:03
Güncelleme :14 Temmuz 2011 Perşembe 16:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?