5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Çanakkale'ye 2 günlük gezi

MAMAK BELEDİYESİ 400 KİŞİYİ ÇANAKKALE'YE GÖNDERDİ

Mamak Belediyesi 2011 yılı Çanakkale Gezisi kapsamında Çanakkale'ye 2 günlük gezi düzenledi.

Geziye, Mamak Dayanışma Merkezi, İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması ile Çanakkale Konulu Resim ve Kompozisyon Yarışması'nda dereceye girenler, Çocuk Meclisi, Bilgi Evleri Öğrencileri, Muhtarlar, Aile Okulu Kursiyerleri ve hanımlar ve gençlerden oluşan 400 kişi katıldı. Katılımcılar, tarihimizin altın harflerle yazıldığı yerleri görme imkanı buldular.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Çanakkale'yi herkesin en az bir kere ziyaret etmesi gerektiğini belirterek, "Bu kutsal vatan topraklarının nasıl kazanıldığı, uğruna ne bedeller ödendiği Çanakkale'de saklı. Çocuklarımızın, gençlerimizin, insanlığın ibret abidesi Çanakkale'yi görmelerini istedik. 2 gün boyunca bütün güzellikleriyle, heyecanıyla, gururuyla, hüznüyle Çanakkale'nin havasını teneffüs ettiler. Savaşlar milletler için bir dönüm noktasıdır. Çanakkale Savaşı da bizim için bir dönüm noktasıdır. Vatandaşlarımız, Çanakkale'ye gidip tarihi ile yüzleşmeli ve ders çıkarmalıdır" dedi.

2 gün süre ile Çanakkale'yi gezen 400 katılımcı, binlerce şehidin kanıyla sulanan Çanakkale'de şehitlik, anıt, tabya ve siperler arasında, Çanakkale ruhunu yaşama fırsatı buldu. İlk defa Çanakkale'ye gitmenin heyecanını yaşayan katılımcılardan bazıları duygulu anlar yaşadı. Katılımcıların yağışlı havaya rağmen Çanakkale Geçilmez sözünün hayat bulduğu topraklara ilgisi büyüktü. Öğrenciler, tarihin en kanlı savaşlarına sahne olan meydanlardan, bu savaşlarda şehit düşenler için abidelere kadar birçok tarihi mekanı gezerek, atalarının verdiği olağanüstü kahramanlıkları, rehberlerin ağzından dinlediler ve not aldılar.

Program çerçevesinde Şehitler Abidesi, Anzak Koyu, Alçıtepe, Mecidiye Şehitliği, Kilitbahir, Fevzi Çakmak Anıtı, Seddülbahir, Conk Bayırı, 57. Alay ve tarihi yerler tek tek gezildi.

MAMAK BELEDİYESİ 400 KİŞİYİ ÇANAKKALE'YE GÖNDERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 10:12:04
Güncelleme :5 Nisan 2011 Salı 11:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?