3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çankaya, en sağlıklı kentler arasında...

Çankaya Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi'nin eşgüdümünde süren "Sağlıklı Kentler Projesi"nde, yeni 5 yıllık dönem için üyelik sürecini tamamladı.

Portekiz'in Viana do Castello kentinde toplanan DSÖ'nün yıllık zirve toplantısına Çankaya Belediyesi etkin bir katılım sağladı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, başkanlığında bir heyetle toplantıda temsil edilen Çankaya Belediyesi, Avrupa'nın değişik ülkelerinden katılım sağlayan 90 kent-belediye arasında proje ve programlarıyla üyelik sürecini tamamlayan 17 kent-belediye arasında yerini aldı.

"Yeni Toplumcu Belediyecilik" programını temel alan bir yaklaşım ile Çankaya'nın sağlıklı kent olma yönündeki irade beyanı ve bu yaklaşımın yaslandığı koruyucu sağlık politikaları ve sosyal hizmet uygulamaları DSÖ ortamında ilgi odağı oldu.

Konferansın belediye başkanları oturumunda konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi'nin sağlık ve sosyal hizmet politikalarının geliştirilip yaygınlaştırılmasını, böylece insanların daha sağlıklı, güvenilir ve mutlu bir çevrede yaşamalarını hedeflediklerini ifade etti.

Sunumuyla dikkat çeken Çankaya Belediyesi, DSÖ'nün "Sağlıklı Şehirler Projesi"ne yeni dönemde etkin bir şekilde katılarak, 5. Faz olarak adlandırılan dönemde, "Yerel Yönetimlerde Sağlık ve Sağlık Eşitliği" olarak belirlenen temel politikasını, program ve projeler temelinde ele almayı taahhüt etti. DSÖ'nün yıllık zirve toplantısında ilgi odağı olan Çankaya Belediyesi'nin üyelik belgesi, düzenlenen bir törenle DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehirler Bölge Ofisi Başkanı Agis TSOROUS tarafından Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a törenle takdim edildi.

Törenin ardından kısa bir değerlendirme yapan Tanık, "Çankaya Belediyesi, 2009-2013 yıllarını kapsayan Sağlıklı Kent Hareketinin 5. Fazı'nda 'Yeni Toplumcu Belediyecilik' programı kapsamında Avrupa'nın sağlıklı kentleri ile işbirliği süreçlerini geliştirme yönünde önemli ve tarihi bir adım atmıştır" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 15:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?