3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çankaya adayı Çarşamba'yı bekliyor

AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge, Çankaya belediye başkan adayını Çarşamba günü açıklayabileceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara, Yenimahalle, Altındağ ve Keçiören'i açıklamasının ardından AK Parti, Ankara İl Başkanlığı Altınpark Anfa salonunda 16 ilçenin aday adaylarını mülakata aldı.

Karar verilmede önemli aşama olan mülakata mahalle temsilcileri, ilçe yönetimi, il ve ilçe kurucuları oylamaya katıldı. Ankara'nın metropol ve ilçe aday adayları broşürleri ile oy kullanılan salonu süsledi. AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge yaptığı açıklamada, 16 ilçenin belediye başkanlarını seçmek için temayül yoklaması yaptıklarını belirterek, AK Parti'nin oyunu düşüren belediye başkanlarını aday yapmayacaklarını söyledi.

Bilge, oylamanın bugün devam edeceğini anlatarak,"Temayül yoklamasının ardından oylamayı AK Parti Genel Merkezi'ne göndereceğiz. Yoklamadan çok oy alan 3 ismi seçim işleri başkanlığına sunacağız. Önümüzdeki hafta anketler belirlenecek. Ankara ve ilçelerinde hafta sonuna kadar bazı adayları açıklayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bazı belediye başkan adaylarını törenle tanıttığını hatırlatan Bilge, hafta içi belediye başkan adaylarını tören yapmadan tanıtacaklarını söyledi. AK Parti'nin 15 Ocak gününe kadar Ankara ve ilçelerin adaylarını açıklayacaklarını bildiren Bilge, Çankaya adayının bu hafta içi açıklanacağını söyledi.

Bilge, "Çankaya adayımız kamuoyunun tanıdığı birisi olacak. Çankaya ilçesini kazanacak aday çıkarıyoruz. Çankaya ilçesini muhtemelen Çarşamba günü açıklayacağız. Çankaya Belediye Başkan adayı halkın çok sevdiği birisi. Bununla birlikte Cuma'ya kadar iki ilçeyi daha açıklamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Bilge, aday olmayan belediye başkanların küskün olmayacağını belirterek, hep birlikte omuz omuza vererek Ankara'da AK Parti'nin oylarını yükseltecekleri belirtti. Bilge, aday adaylarını en çok Kızılcahamam, Etimesgut ve Çankaya Belediye Başkanlığına müracatta bulunduğunu sözlerine ekledi.

Çankaya Belediye Başkanı olmak için müracaatta bulunan başkan aday adayları şöyle:"Adem Öcal, Haydar Şahin, Hüseyin Kara, İlhan Biçer, M.Medeni Yüksel ve Yıldız Bezginli"

Sincan Belediye Başkanı olmak için müracaatta bulunan başkan aday adayları şöyle:
"Durmuş Ali Kılıç, Emin Özer, Faruk Gökdemir, Hacı Arif Altınkaynak, Rıza Gezer, Salim Dalkılıç,"

Mamak Belediye Başkanı olmak için müracaatta bulunan başkan aday adayları şöyle:
"Ahmet Baba, Asri Elbay, Fikret Çıtak, Metin Çınar, Mesut Akgül, Murat Köse, Yakup Erikel"

Etimesgut Belediye Başkanı olmak için müracatta bulanan başkan aday adayları şöyle:
"Ahmet Zeki Yılmaz, Ali İhsan Sarıkoca, Erdal Yayla, Gülçin Küçükkayalar, Hilmi Özer, Musa Çiçek, Nihat Yıldız, Rıfat Kocaoğlu, Selahattin Coşkun"

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 15:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?