4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Çankaya Belediye Başkanı'na takipsizlik

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkında "rüşvet istemek" iddiasıyla başlatılan soruşturmada, takipsizlik kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman'ın, "Çankaya Belediyesinden bir hastane binası için ruhsat alınması konusunda Eryılmaz'ın kendisinden rüşvet istediği" iddialarının bazı gazetelerde yayınlanması üzerine soruşturma başlattı.

Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden'in yaptığı soruşturmada, başta Ali Akman olmak üzere, Muzaffer Eryılmaz, avukat Muzaffer Yılmaz ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile MedArt Tıp Merkezi Başhekimi ve Genel Müdürü Haluk Balkaya'nın ifadelerine başvuruldu.

Soruşturma sonunda, Eryılmaz ve avukat Yılmaz'ın, "herhangi bir şekilde rüşvet istemedikleri" şeklindeki ifadelerinin, ibraz edilen bilgi ve belgelerle ve yeminli tanık beyanlarıyla ile doğrulandığı belirtildi.

Ali Akman da ifadesinde, "Çankaya Belediyesi Başkanı Eryılmaz'ın avukat Yılmaz aracılığıyla kendisinden rüşvet istediği" şeklindeki ifadelerini kabul etmeyerek, basın mensuplarının sözlerini çarpıttığını savunduğu kaydedildi.

Savcı Özden, Çankaya Belediyesi yetkililerince, yıkıma ilişkin yapılan eylem ve işlemlerin usul ve mevzuata uygun olduğunu ve suç teşkil etmediğini belirterek, Eryılmaz ve Yılmaz hakkında kamu adına soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.
A.A
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 12:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?