3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çankaya Belediyesi'ne tam not!

ÇANKAYA'DA KURBAN BAYRAMI

Çankaya Belediyesi tarafından Mühye Köyü'nde 20 dönüm alana kurulan "Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yeri" kurban almak ve kesmek isteyen yurttaşların akınına uğradı.

Belediye görevlilerinin tam kadro görev yaptığı satış ve kesim alanında bayramın ilk saatlerinde 3 bin civarında aracın giriş yaptığı belirlendi.

"Kurban Alma ve Kesim Rehberi" hazırlayarak vatandaşlara dağıtan Çankaya Belediyesi alan düzenlemesi ve kullanımı konusunda da titiz bir çalışma yürüterek her kesim noktasına çöp kamyonları, su tankerleri ve temizlik işçileri görevlendirdi.

Zabıta ve temizlik işçilerinin yanısıra sağlıkçılar da işbaşı yaparak vatandaşlara yardımcı oldular. Veterinerler hayvan alımı konusunda yurttaşlara bilgi verirken, doktor ve hemşireler de kaza ile kendini kesenlere müdahale ettiler.

Halka kolaylık sağlamak için geniş otopark ve vinç ve askılı kesim düzenlemeleri ile yenilenen satış ve kesim yerinde kurulan 103 çadırın çoğunda arife günü asılan 'kurbanlık bitti' yazıları dikkatlerden kaçmadı. Hayvancılığın bittiğini, krizin de etkisiyle az sayıda kurbanlık getirdiklerini söyleyen besiciler alan düzenlemesi konusunda belediye yetkililerine teşekkür ettiler.

Bayramın sorunsuz geçmesi için görev başında olacaklarını belirten yetkililer Çankayalıların istek ve şikayetleri için bayram süresince 458 90 01 ve 230 75 51 telefonlardan belediye görevlilerine ulaşmalarını istediler.

ÇANKAYA'DA KURBAN BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 14:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?