3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çankaya'da Ortak Denetim dönemi

Çankaya Belediyesi tarafından uygulamaya konulan 'haberli ve ortak denetim sistemi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Açılışa Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar ile çok sayıda oda başkanı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Çankaya Belediyesi olarak yeni bir sistemi Türkiye'de yaşama geçirdiklerini belirterek, kaliteli, verimli, disiplinli ve sorumluluk içeren bu sistemle esnaf, belediye ve tüketici barışını sağladıklarını dile getirdi. Ceza ağırlıklı ve amaçlı bir sistem tercih etmediklerini, eskiden 3 bin olan denetimleri bu yeni sistemle 30 bine çıkardıklarını ifade eden Tanık, 44 uzmandan oluşan 22 ayrı ekiple denetimlerin hız kesmeden süreceğini kaydetti.

ATO Başkanı Aygün, Bülent Tanık'ın başkanlığı döneminde ortaya koyduğu tavrın kendilerine umut verdiğini belirterek, Tanık'ın diğer belediye başkanlarına örnek olması gerektiğini söyledi. Aygün, haberli ve ortak denetim sisteminin ortak aklın bir sonucu olduğunu ifade ederek, bu sistemle devam etmek istediklerini açıkladı.
TESK Başkanı Palandöken ise, söz konusu sistemle Çankaya Belediyesi'nin model bir belediyecilik yaklaşımı ortaya koyduğunu ve esnaf temsilcileri olarak bundan son derece memnun olduklarını söyledi.

Çankaya Belediyesi'nin hayata geçirdiği bu yeni sistemde kendi alanlarında uzman 44 kişi ve 22 ayrı ekip görev yapacak. Bu ekiplere esnaf odaları ve tüketici derneklerinden bir kişi katılacak. Böylece her kurumun temsilcisinin olduğu bir sistem oluşturulacak. Denetimlerden bir ay önce denetim yapılacak mekanlara haber verilecek ve eksikliklerini tamamlamaları istenecek. Daha sonra denetim yapılacak ve denetim sonucunda herhangi bir eksiklik görülürse ek süre verilecek. Bu sistem ceza amaçlı değil, sorumluluk amaçlı bir sistem olarak Türkiye'de ilk defa uygulanacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 16:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?