5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Çankaya'nın engelsiz sokakları

ÇANKAYA'DA ENGELSİZ SOKAK SAYISI ARTIYOR

Çankaya Belediyesi engelsiz sokak çalışmalarına bir yenisine ekledi. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık Olgunlar sokağını da daha yaşanır bir hale getireceklerini belirterek, "Araçlara teslim olan bir kent değil insan varlığının ve insan güler yüzünün olduğu bir Çankaya için çalışmalarımız sürecek" dedi.

Çankaya Belediyesi engelsiz sokak çalışmalarının bir örneğini daha tanıttı. Kızılay'ın çevresini daha yaşanılır kılmak amacıyla Yüksel Caddesi Yaya Bölgesi'ni yenileyen Belediye, Konur 2 ve Karanfil 2 sokaklarda kaldırımları yol seviyesine indirdi. Yağmura altında düzenlenen 'engelsiz sokak uygulamaları' tanıtımına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Başkanvekili Haydar Han, başkan yardımcıları, CHP Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Cudi Çalışkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenilenen sokaklarda gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeni 'toplumcu belediyecilik' anlayışının gereği olarak Konur ve Karanfil Sokak'ta öncü olacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, merkezin insanlar tarafından daha benimsenir hale gelmesi, vatandaşların rahatça dolaşabilmesi için merkez bölgede kaldırımları kaldırdıklarını söyledi. Tanık, Olgunlar Sokağı'nı da daha yaşanır bir hale getireceklerini belirterek, "Araçlara teslim olan bir kent değil insan varlığının ve insan güler yüzünün olduğu bir Çankaya için çalışmalarımız sürece. İleriki zamanlarda Olgunlar Sokağı daha yaşanılır hale getirecek bir projemiz var, Çankaya'yı daha yaşanılır kılmak bizim onurumuzdur" diye konuştu.

Karanfil 2 ve Konur 2 Sokak'ta belediyenin kendi işçisiyle yaptığı düzenleme çalışmalarında, Fen İşleri Müdürlüğü'nün Yapı Sanatlar Birimi'nde üretilen döşeme taşlar kullanıldı. Engelli ve yaşlı vatandaşlar da düşünülerek asfaltla aynı seviyede yürüme yolunun yapıldığı sokaklarda engelli takip taşları, yağmur olukları ve araçların yürüme bandına geçmemesi için de bariyerler kullanıldı.

Yapımı çok kısa bir sürede tamamlanan çalışmalarda Karanfil 2 Sokakta bin 4 yüz 50 metrekarelik döşeme taşı kullanılırken, Konur 2 Sokakta ise bin 7 yüz metrekarelik döşeme taşı kullanıldı.

ÇANKAYA'DA ENGELSİZ SOKAK SAYISI ARTIYOR
ÇANKAYA'DA ENGELSİZ SOKAK SAYISI ARTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 18:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?