3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çankaya'nın kalp riski ölçüldü

Çankaya Belediyesi ve Türk Kardiyoloji Derneği, kalp sağlığı konusunda önemli açıklamaların yapıldığı bir seminer düzenledi.

Çankaya Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında kalp ve damar hastalıklarının tetikleyicisi olan sigara kullanımı ve tüketiminin insan bedenine getireceği zararlar üzerinde durdu.

İnme ve kalp krizinin sigaranın önde gelen zararlarından olduğunu belirten Tokgözoğlu, ülkemizde günde 300 kişinin sigara yüzünden hayatını kaybettiğini belirtti.

Kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyen şişmanlık, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi risk faktörlerinin erken tedavi ve teşhisle önlenip, kalp ve damar sağlığının korunabileceğinin belirtildiği konuşma sonunda salonda bulunan katılımcılar Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu'na kalp sağlığı ile ilgili sorular sordu.

Seminerden önce toplantıya katılanlara kalp sağlığı konusunda belli testler uygulandı. Onlarca yurttaşın yaptırdığı testler birkaç saat içinde kendilerine sunuldu. Toplantıda bulunan katılımcılar, Çankaya Belediyesi'ne vatandaşın sağlığını düşündüğü için teşekkür ettiler.

Çankaya Belediyesi yetkilileri ise bundan sonrada halk sağlığı konusunda önemli adımlar atmaya ve yurttaşları bilinçlendirmeye devam edeceklerini kaydettiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 14:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?