5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Çankaya'ya yeni çöp sistemi geliyor

ÇANKAYA'YA YENİ ÇÖP SİSTEMİ GELİYOR

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bir yandan esnaf ziyaretlerine devam ederken diğer yandan ise belediyenin yaza hazırlık döneminde başlattığı çalışmaları takip ediyor.

Tanık, merkezi bölgelerde kentin temizliğini kadın temizlik işçilerine emanet etmelerinden Konur, Karanfil, Yüksel'de binalara çöp konteynerları yerleştirmelerine, çöp kamyonlarının merkezden yönetilmesini sağlayan araç takip sisteminden kentin merkezini yıkayan araçlara kadar temizlikte başlattıkları dönüşüme bir yenisini daha eklediklerini açıkladı. Tanık, Mebusevler Mahallesi'ndeki pilot uygulamanın ardından Çankaya'da merkezin dışında kalan semtlerde poşet sisteminin uygulanmayacağını, bunun yerine

her biri 770 litrelik koyteynerların muhtelif yerlere konulacağını ifade etti. İlk etapta Akpınar, Karapınar, Gökkuşağı, Cevizlidere, Huzur ve Ata mahallelerinde 482 noktaya yerleştirilecek koyteynerların çalışmalarını yerinde inceleyen Tanık, "Konteyner sayesinde vatandaşların çöpleri poşet içinde yere bırakması yerine koyteynerlara bırakacaklar, mahalle muhtarları ve mesken yöneticileriyle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük, vatandaşlar da bu sistemden memnun olduklarını ilettiler" dedi.

Bugünden başlayarak bu sistemi tüm Çankaya'ya yaymak için gerekli çalışmaların tamamlandığını belirten Tanık, daha sağlıklı ve temiz bir kent oluşturma hedeflerine ulaşma konusunda epey bir yol aldıklarını da sözlerine ekledi.

Yerleri belirlenerek hazırlanan büyük boy çöp konteynerlerinin ilki 30 Mayıs 2011 Pazartesi günü Karapınar Mahallesi'nde Başkan Tanık tarafından yerleştirilecek.

ÇANKAYA'YA YENİ ÇÖP SİSTEMİ GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 12:13:01
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 13:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?