4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Canlı yayında kavga!

Ankaraspor-Ankaragücü maçının Atatürk Stadı'na alınmasının ardından Melih Gökçek ile Cemal Aydın biribirine girdi. Gökçek maçın yerinin Cemal Aydın'ın isteğiyle değiştirildiğini öne sürdü. Aydın ise "Ben mektep talebesi değilim. Sen benim muhatabım değilsin" dedi.

Başkent derbisinin Ankara 19 Mayıs Stadı'na alınmasının ardından Ankaraspor ile Ankaragücü arasındaki gerilim canlı yayında kavgaya kadar gitti.

"IŞIKLAR BAHANE"

LİG TV'deki Maraton programında Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ünsal, maçın ASAŞ Stadı'nda eksiklikler nedeniyle oynatılmadığını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek ise ASAŞ Stadı yerine maçın 19 Mayıs Stadı'nda oynanmasının Başkan Cemal Aydın’ın isteği ile olduğunu ileri sürdü ve Federasyonu suçladı. Kemal Ünsal ise bunun doğru olmadığını maçın yerinin belirlendiği tarihte ASAŞ stadının hazır olmadığını söyledi.

"HANGİ SIFATLA KONUŞUYORSUN"

Tartışmalar sürerken canlı yayına bağlanan Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın, Gökçek’in ilk sözleri üzerine “Ben mektep talebesi değilim. Sen Büyükşehir Belediye Başkanı mısın, yoksa Ankaraspor başkanı mısın? Burada hangi sıfatla konuşuyorsun” diye sordu…

"BEN ANKARAGÜCÜ'NE GÖNÜL VERDİM"

Gökçek de “Ben Ankaragücü’ne ve Gençlerbirliği’ne senelerce gönül verdim. Ankaragücü’ne başkan olmak istediğimi 1994’de açıkladım... Ama gördüm ki ne Ankaragücü, ne de Gençlerbirliği şampiyon olmak için kadro kurmuyor… Ankaraspor’u amatörden alıp birinci lige kadar çıkardım” dedi.

"BANA KARDEŞİM DEME"

Cemal Aydın bu sözler üzerine “Melih Gökçek olarak Ankaragücü’ne destek oluyorsanız tebrik ederim. Ama eğer milletin vergileri ile bunu yapıyorsan bir gün hukuka yanıtını verirsiniz… Sen Ankaraspor başkanı değilsin. Sen benim muhatabım değilsin…” dedi… Aydın kendisine cevap vermek isteyen ve sözlerinin arasında "Kardeşim" diyen Gökçek, "Bana kardeşim deme, benim 5 kardeşim var..." diye karşılık verdi. Melih Gökçek'in derbide bilet fiyatlarını yükseltmesini eleştiren Aydın, "Ankaragücü'nü biletleri 250 YTL'ye çıkartarak mı düşünüyorsun. Sen Ankara'nın Belediye Başkanı olarak konuşuyorsan saygı duyarım. Ama Ankaraspor Başkanı olarak konuşuyorsan önce Belediye Başkanlığından ayrıl" dedi.

Hem Gökçek, hem de Aydın’ın karşılıklı suçlamalarının ardından sinirler iyice gerilince Cemal Aydın, çareyi telefonu kapatmakta buldu. Aydın yayından ayrılmasının ardından Gökçek, “Ankaragücü, Gençlerbirliği, Ankaraspor sorunu yok. Cemal Aydın’ın davranışları ile ilgili problemler var” şeklinde konuıştu.


milliyet
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 17:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.162.xxx Tarih : 5.02.2007 21:06:40
MELİH GÖKÇEK'IN BAŞKENTİ KENDİ BAŞINA BUYRUK YÖNETMESİNE İLK TEPKİLERDEN BİRİ CEMAL AYDIN'DAN GELDİ. EMİNİM DEVAMI GELECEKTİR. METRO YAPILIYOR. DAHA DOĞRUSU KAZILIYOR. AMA MEKANİK AKSAMLA İLGİLİ TIK YOK. DEVLET DESTEĞİ OLMAZ İSE HİÇ BİR ŞEY DIŞARIDAN GETİRTEMİYECEK. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN, ÖNCEKİ ALACAK VERECEK İŞLERİNDEN DOLAYI DEVLET NEZDİNDE İTİBARI YOK. BARAJLAR BOŞ. KAVŞAK KAYA BARAJI YANLIŞ BİR YATIRIM. ONUN İÇİN DUA EDELİM DİYE MİLLETLE DALGA GEÇİYOR. BİZ HER ZAMAN DUA EDİYORUZ. AMA BELEDİYENİN BİR B PLANI ÇOKTAN HAZIR OLMALIYDI. BİRAZ DE BAŞKANIN DUA ETMESİ GEREKİYOR.K. MÜKREMİN BARUT 05ŞUBAT2007