3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çayyolu'na 5 bin fidan

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi ve Çayyolu Bölgesi Ağaçlandırma Derneği (ÇABA) işbirliğiyle gerçekleşen törende 5 bin fidan toprakla buluştu.

Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ÇABA üyeleri, Çayyolu Vakfı üyeleri ve Çayyolu Musiki Cemiyeti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Çayyolu Ali Rıza Bey Ormanı'nda gerçekleşen törende Çayyolu'nun hızla betonlaştığını belirten Başkan Yaşar, yeşil dokunun korunması ve geliştirilmesi için belediye olarak her türlü çalışmayı gerçekleştireceklerini kaydetti.

Çayyolu'na yıl sonuna kadar 100 bin fidan dikileceğinin müjdesini veren Yaşar, "İmar planlarında yeşil alan olarak görünen her yeri ağaçlandıracak, yeşillendireceğiz. Başlattığımız ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bu sene 100 bin fidanı toprakla buluşturacağız" dedi.

Yaşar, vatandaşların geçmiş dönemlerde dikilen ağaçların bakımsızlık nedeniyle kuruduğunu hatırlatmaları üzerine, ağaçların bakımının Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacağını ve kendisinin de bunun takipçisi olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Yaşar, vatandaşlarla beraber fidanları dikti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?