4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Cebinden ölüm listesi çıktı

Maliye Bakanlığı'nda bütçe uzmanı olarak görev yapan kızı Döne Atak'ı (39) eşinden boşanmak istediği için başına 2 kurşun sıkarak öldürdüğü iddia edilen ve 22 gündür aranan Satılmış Ç. (62), dün yakalandı. 1973 yılında komşusunu öldüren, 1995 yılında eniştesini yaralayan Ç'nin cebinden eşi Keziban Ç. ve kızının M.K., N.Ö. ile M.A. adlı erkek arkadaşlarının isimlerinin yer aldığı ölüm listesi çıktı. 

Maliye Bakanlığı'nda bütçe uzmanı olarak görev yapan Döne Atak, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 20 yıllık eşi Yusuf Atak'tan ayrılmaya karar verdi. Eşinden baskı gördüğünü ve aralarında geçimsizlik olduğunu öne sürerek boşanma davası açan 2 çocuk annesi Atak, daha sonra Altındağ'daki baba evine döndü. Ancak Döne Atak'la babası arasında, boşanma nedeniyle sık sık tartışma yaşandı. 

25 Şubat'ta yine tartıştığı kızını tabancayla başından vurarak öldüren Ç., kayıplara karıştı. Çankaya'daki bir evde saklandığı belirlenen Ç., düzenlenen operasyonla yakalandı. Evde yapılan aramada 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca, 9 mm çaplı kuru sıkı tabanca, 1 adet elektro şok cihazı ve 15 mermi ele geçirildi. 

Kızını öldürdükten sonra 22 gün boyunca saklanan baba Ç'nin 4 kişiyi daha öldürmeyi planladığı ortaya çıktı. Cinayet Masası dedektifleri, Ç.'nin üzerinde bir liste de buldu. Dedektiflerin, "Bunlar kim?" sorusuna Ç.'nin, "Öldüreceğim kişiler" karşılığını verdiği öğrenildi. "Namusunu temizlediğini" söyleyen Ç., "Kızımı koruyamayan karım Keziban'ı ve kızımın peşinde olan o üç erkeği de öldürecektim" dediği belirlendi. Tutuklanan Ç.'nin, 1973'te de komşusu Nurettin Çınar'ı öldürdükten sonra da 8 yıl kaçak hayatı yaşadığı belirlendi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 13:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?