3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Cemevi sorununu Gökçek çözecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen'de yapımı sürmekte olan cemevi sorununu seçimlerden sonraki ilk belediye meclisi toplantısında çözeceklerini söyledi.

Başkan Gökçek, katıldığı bir televizyon programında Dikmen'de yapımı sürmekte olan cemevi sorunuyla ilgili olarak, Çankaya Belediyesi'nin 5 binlik plan yapma yetkisinin bulunmadığını, sorunu sadece Büyükşehir Belediyesi'nin çözüme kavuşturabileceğini kaydetti.

Gökçek, "Çankaya Belediyesi'nin 5 binlik plan yapma yetkisi yoktur. Seçimlerden sonraki ilk meclis toplantısına konuyu getirin, oranın plan ve projesini münasip bir şekilde değiştirelim ve orasını meşru bir hale getirelim" dedi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nde geçici işçi kadrosuyla çalışan işçilere de kadro verileceği müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi'nde geçici kadro statüsünde çalışan işçilerin yüzde 80'nine kadro vereceklerini anlatan Gökçek, "Bu çalışanlarımızdan yüzde 80'ini daimi kadroya geçireceğiz, ama çalışmayanları, işi sabote edenleri, vatandaşa iyi davranmayanları kadro dışı bırakacağız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, Ankara'da bazı çevrelerin yapılan her güzel ve iyi şeye sürekli karşı çıktığını, mahkeme kararlarıyla projelere engel olmaya çalıştıklarını savundu. Mahkemelerden alınan yürütmeyi durdurma kararlarıyla belediye meclisinin aldığı kararların önüne geçilmeye çalışıldığını öne süren Gökçek, "Biz her şeye rağmen yaptığımız projelerle Ankara'nın çehresini değiştirdik" dedi. Gökçek, cemevi konusunda da şunları söyledi:

"Alevi toplumu bugüne kadar her zaman çoğunlukla CHP'yi desteklediğini söyledi. Ama hiçbir zaman bunun karşılığını CHP'den alamadı. Her zaman bu parti tarafından dışlandı, onları sadece oy alınan bir meta olarak gördüler. Ben bununla ilgili olarak size somut bir örnek vereyim. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, belediye başkanı olur olmaz 13 müdürü görevden aldı. Bunun 13'ü de Alevi'ydi, yerlerine 12 Alevi olmayan müdürü getirdi. Bunun neticesinde bizim Alevi olmayan AK Partili belediye meclis üyemiz Ali İhsan Ölmez, bu olaya 'Mezhepsel ayrımcılık yapıyorsunuz' diye karşı çıktı."

Dikmen'de bulunan ve temeli CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından atılan cemevinin yerinin aslında yeşil alan olduğunu belirten Başkan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:

"Orası yeşil alandı. Aslında burada inşaat olmazdı. Ama orada yapacağımız herhangi bir şey Alevi toplumu tarafından yanlış anlaşılırdı. Bu durum da CHP tarafından istismar edilirdi. Konuyu getiren arkadaşlarıma 'karışmayın' dedim. Buraya müdahale etmedik. Yaptıran kim? CHP. Yapan kim? CHP'li Çankaya Belediyesi. Kendileri inşaatı durdurdular, engellediler. Sayın Baykal buranın yapılması için ekonomik destek vereceklerini söyledi. Ama ne destek var, desteği bir tarafa bırakın inşaatı durdular. İşte bu Çankaya Belediyesi'nin Alevilere bakışıdır."

Başkan Gökçek, belediyede geçici işçi kadrosunda çalışanlara kadro müjdesi verirken, "Bunu açıklamak istemiyordum çünkü seçim olduğu için kadro sözü veriyor desinler istemiyordum" dedi. Belediyede geçici işçi kadrosunda çalışanların aslında yasal olarak haklarının muhafaza edildiğinin altını da çizen Gökçek, şunları söyledi:

"BUGSAŞ'da şoförleri ve diğer yerlerdeki işçilerimizin yüzde 80'ini kadroya alacağım. Ama otobüslerde yolculara kötü davranan, arabaları hor kullananları kadroya almayacağım. Bunun dışındaki herkesi kadroya alacağımın müjdesini verebilirim."

Ağzından çıkan sözün kanun gibi olduğunu ve bunun da sözünü verdiğini söyleyen Gökçek, bu statüde çalışan 10 kişiden 8'ini işe alacağını ama çalışmayan ve işleri sabote edenleri ayıracağını ve bunları kadroya almayacağını tekrarladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?