3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Cenaze hizmetleri ücretsiz!

Mamak Belediyesi sunduğu hizmetle, cenaze sahiplerine büyük kolaylık sağlıyor. Hafta sonları dahil günün her saati hizmet veren Cenaze Hizmetleri Birimi, nakil işlemlerini şehir içinde ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Ölen kişinin yakınına cenaze malzemelerinin bulunduğu donanımlı bir çanta da veriliyor.

Büyük Kolaylık

Mamak Belediyesi sunduğu hizmetle, cenaze sahiplerine büyük kolaylık sağlıyor. Cenazenin nakil işlemleri şehir içinde ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Yakınını kaybeden vatandaşa içinde cenaze malzemelerinin bulunduğu donanımlı bir çanta veriliyor.

Hizmetten Nasıl Yararlanılıyor

Hizmetlerden yaralanmak isteyen vatandaşlar 444 0 149 No’lu Alo Mamak Hattı’na veya 550 70 24 No’lu telefonu arayabiliyor. Cenazesi olan vatandaşın, vefat eden kişinin nüfus cüzdanı ile birlikte belediyeye başvurması gerekiyor. Doktor, sağlık ocağı veya hastaneden alınan ölüm raporuyla birlikte cenaze işlemleri başlatılıyor. Eğer vefat evde olmuş ise doktorların düzenlediği ölüm raporunun ardından, cenaze belediyeye ait araçlarla alınıp, defin işlemi gerçekleştiriliyor.

Hızlı ve Etkin Hizmet

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, cenaze sahiplerine daha etkin ve hızlı bir zaman diliminde hizmet sunmak amacında olduklarını bildirdi. Akgül, Cenaze Hizmetleri Birimi’nin tatil günleri dahil günün her saati hizmet verdiğini belirtti.
 

Abdullah Ortaç/Mamak-Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 12:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?