3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Cenazeler Ankara'ya geldi

 

Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 3 kişinin cenazesi, Kahramanmaraş'tan Ankara'ya getirildi.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde partisince düzenlenen mitinge katıldıktan sonra Yozgat'a giderken Kahramanmaraş merkez Döngel köyü yakınlarında, bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Yazıcıoğlu ile BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya'nın cenazeleri, sabah saatlerinde Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morgundan alındı. Cenazeler, Kahramanmaraş Havaalanına getirilen cenazeler Ankara'ya getirildi.

Başbakanlık tarafından tahsis edilen THY'na ait Boeing 737-400 Efes uçağına kargo bölümünden alınarak konulan Türk bayrağına sarılı cenazeler, polisler tarafından taşındı. Yazıcıoğlu'nun cenazesinin ise Özel Harekat polislerince uçağa yerleştirildiği görüldü.

Muhsin Yazıcıoğlu ile Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı ve Murat Çetinkaya'nın cenazesi, Ankara'ya getirildi.

Pilot Mustafa Kaya İstektepe'nin cenazesinin ise gece geç saatlerde ailesi tarafından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morgundan alınarak İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesinin salı günü düzenlenecek törenlere kadar Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunda bekletileceği, Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazelerinin Ankara'dan Sivas'a gönderileceği bildirildi.

Cenazelerin Kahramanmaraş Havaalanından gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Basın mensuplarının havaalanına alınmadığı, dışarıdan görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verildiği törende hüznün hakim olduğu görüldü.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer, kızı Firuze, oğlu Kağan, hayatını kaybeden diğer kişilerin aileleri ile BBP genel başkan yardımcıları Hakkı Öznur ve Ahmet Şanverdi ile BBP MKYK üyesi Kemal Yavuz da cenazelerle birlikte kentten ayrıldı.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 10:33:38
Güncelleme :29 Mart 2009 Pazar 11:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?