3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ç'engel Kafe 4 yaşında

Ankara'da engelli gençlerin çalıştırdığı Ç'engelli Kafe'nin kuruluşunun 4. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

"Zihinsel Engelli Bireylerin Mesleki ve Sosyal Rehabilitasyonu Projesi" kapsamında 4 yıldır Çankaya Belediyesi bünyesinde faaliyet sürdüren Ç'engel Kafe, 3'ü down sendromlu olmak üzere eğitilebilir-öğretilebilir düzeyde olan 15 genç tarafından çalıştırılıyor.

Gençler, Ç'engel Kafe'de çalışmalarının yanısıra belediyenin desteğiyle drama-tiyatro, dans-halk dansları kurslarına katılıyor, konser, sinema ve tiyatro gibi sosyo-kültürel etkinlikleri programlı olarak takip ederek günlük yaşama hazırlanıyorlar.

Kuruluşunun 4. yılında gerçekleştirilen Ç'engel Kafe buluşmasına CHP Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Cudi Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, Çankaya Belediyesi Meclisi üyeleri, engelli dernek ve vakıflarının yöneticileri de katıldı.

"Ç'engelde Yaşam" adlı sinevizyon gösterisi ile başlayan gecede izleyenlere seslenen Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Zihinsel engelli bireyler, toplum tarafından sahiplenilmesi en zor kesimini oluşturmaktadırlar. Çankaya Belediyesi'nin başlattığı bu uygulamanın geliştirilmesi ve yurt çapında yaygın hale gelmesi, engellilerin yaşamı paylaşmaları ve kendilerini üretmeleri, gelişmeleri için çalışacağız. Bu çalışmanın tüm belediyelere örnek olmasını ümit ediyoruz. Engelli gençlerimizle sadece anne-babalarını ilgilenmesi yetmez, bizlerin de onlara ilgi göstermemiz gerekir. Sosyal devlet olmanın yegane görevi, herkese eşit şartlar sunan ortamların gelişmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Bu tür etkinliklerin geliştirilip hayata geçirilmesine çalışılacaktır. Ç'engel Kafe'ye gittiğimizde gençlerimiz bizimle çok sıcak ilişkilerde bulundular. Aile gibi olduk. Buradan tüm yavrularımızı, hocalarını ve ebeveynlerini sevgiyle kucaklıyor, hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gençlerin 22 yöreden sundukları halkoyunları potpurisinin ardından tiyatro gösterisine geçildi. Gençler, Çankaya Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni rahmetli Ahmet Yuvanç'ın yazdığı "Mikroplar Köyümüzde" adlı çocuk oyununu sahneledi.

Salon etkinliğinin ardından aileler ve gençlerin katılımıyla sergi açılışına geçildi. CHP Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Cudi Çalışkan'ın açılışını yaptığı ebru ve fotoğraf sergisinde gençlerin son bir yılda sanatsal gelişimleri de gözlerden kaçmadı

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 10:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?