4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Cesedi 16.5 saat sonra çıktı

Ankara İnönü Bulvarı’nda metro için kazı yapılan kaldırım çöktü. 2 metrekare büyüklüğünde, 4 metre derinliğindeki göçüğe düşen Kadir Sevim kayboldu. Sevim’in cesedine tam 16.5 saat sonra ulaşılabildi

Metro çalışmaları nedeniyle 10 Haziran’da trafiğe kapatılacağı açıklanan, ancak kapatılması 25 Haziran’a ertelenen, başkent ulaşımının kalbi İnönü Bulvarı’ndaki ihmal zincirinin faturası ağır oldu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın önündeki kaldırım sabah 06.50 sıralarında çöktü. Olay sırasında yoldan geçenler, kaldırımla yol arasında 2 metrekare büyüklüğünde çukur oluşturan, yaklaşık 4 metrelik göçüğe bir kişinin düştüğünü polise bildirdi. İnönü Bulvarı, yeni çökmelerin yaşanabileceği endişesiyle trafiğe kapatıldı. MOBESE kayıtları ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve yolun karşısındaki Genelkurmay Başkanlığı’nın kamera kayıtları incelemeye alındı.

Göçüğün kör noktada olmasından dolayı olay yerinin tam olarak görülememesi, göçüğe birisinin düşüp düşmediği konusunda soru işaretlerigne yol açtı. Ancak 2 ayrı noktadaki kameralarda önce 3 kişinin yürüdüğü, ardından da göçük meydana geldikten sonra 2 kişinin panik halinde koşuşturdukları görülünce, arama çalışmalarının kapsamı genişletildi. Kaybolan kişinin kırmızı tişörtlü 30-35 yaşlarında bir erkek olduğu tespiti yapıldı.

Sivil savunma görevlisi termal kamerayla göçüğe inmesine rağmen su ve çamur nedeniyle sağlıklı görüntü elde edilemedi. Bunun üzerine K-9 köpekleri yine vinçle göçüğe indirildi. Ancak sonuç alınamadı. Akşam saatlerinde göçüğe düşen kişinin 37 yaşındaki sıvacı ustası Kadir Sevim olduğu saptandı. Sevim’in TBMM kampusunde yapılan ek bina inşaatında çalıştığı öğrenildi. Sevim’in kimliğinin akşama kadar gizlenmesi dikkati çekti.

80 metre sürüklendi

Sevim’in cesedine 16.5 saat süren arama çalışmasından sonra ulaşılabildi. Talihsiz işçinin cesedi, çöküntünün meydana geldiği bölgedeki kanalizasyon hattındaki suyun etkisiyle havalandırma kanalından metro güzergahı için açılan tünele düştü. Sevim’in cesedi kanalizasyon suyunun etkisiyle tünelde 80 metre sürüklendi. Sevim’in cesedine Milli Eğitim Bakanlığı önünde sürdürülen metro çalışma sahasından tünele giren arama kurtarma ekibi ulaştı.
Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından Sevim’in cesedi ekipler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı önüne taşındı. Talihsiz işçinin Ankara’daki işlemlerinin ardından memleketi Ordu’da toprağa verileceği öğrenildi.

İnşaat 2005’te başladı

Kızılay-Çayyolu Metrosu’nda ilk inşaat çalışmaları 27 Eylül 2002’de başladı. O dönem yetkililer, hattın 2004’te bitirileceğini açıklamıştı. 2 aşamalı olarak planlanan hattın Sögütözü-Ümitköy arasındaki bölümü(6 istasyon) elektromekaniği hariç bitirildi, ancak 2. aşama olan Kızılay ve Ümitköy-Çayyolu uzantısında inşaat halen devam ediyor. Hattın Kızılay ve Ümitköy-Çayyolu uzantısında inşaat çalışmaları 10 Mart 2005’te başlatılmıştı.

2 gün önce başlanmış

Göçükte kaybolan ve akşam saatlerine kadar ulaşılamayan Kadir Sevim’in kuzeni olduğunu söyleyen İbrahim Kuş 2 gün önce Meclis kampusundaki inşaatta çalışmaya başladığını söyledi. Kuş, “Emniyete gittim MOBESE kameralarından görüntüleri izledim. Sabah saat 07.00 sularında Kadir otobüsten inip işe giderken bir anda kamera görüntüsünden kayboluyor. Burada metro inşaatı yapıldığı söyleniyor. Önlem alınmalıydı” dedi

Bir işçi daha can vermişti

Geçtiğimiz günlerde, TBMM kampusunun yanı başında, TBMM Genel Kurulu’nda İş Güvenliği Yasa Tasarısı görüşülürken trajik, işçi sağlığı ve güvencesinin durumunu gösteren bir olay yaşanmıştı. TBMM’nin kanalizasyon bağlantısını yapan üç işçiden 24 yaşındaki Nadir Kekilli, kayan toprağın altında kalarak yaşama veda etmişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2012 Cumartesi 09:00:10
Güncelleme :23 Haziran 2012 Cumartesi 09:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?