4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Çevre temizliği çalışmaları yapılıyor

Ankara'nın Yenişehir Belediyesi, hizmet alımı yaptığı firmaların araçlarına 2 yaş sınırlaması getirerek, çevre ve gürültü kirliliğine de gerekli hassasiyeti gösteriyor.


Batıkent-Kızılay hattında çalışan metronun 7 istasyonunun da bölge sınırlarında olması nedeniyle, bölge halkının görsel kirliliğe maruz kalmaması için sürekli personel istihdam eden Yenimahalle Belediyesi, bu şekilde istasyonların temizliğini daha iyi bir şekilde sağlıyor.

Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince, bölge sınırları içerisinde kurulan pazarların toplandıktan sonra temizliği ve yıkama işlemleri de devam ediyor. Ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan "Alo Moloz Hattı" da inşaat atıkları ve moloz dökümü gibi olumsuzlukları anında önlüyor.

Yenimahalle'de temizlik hizmetlerinin bunlarla sınırlı olmadığının altını çizen, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Bölgede bulunan özel mülkiyeti boş arsalar greyder ve dozerlerle temizleniyor. Boş arsalarda bulunan kuru otlar da yok ediliyor. Ayrıca, kullanılmayan ve müteahhitte verilmeyen evler uhucular diye tabir edilen kişilerle doluyordu ve halktan bu konuda şikayetler geliyordu, bu tür yerlerin bazılarını toprakla doldurduk, bazılarını da tahta ve demirlerle kapattırdık, bu tip olumsuz kişilerin buralara girmelerini engelliyoruz" dedi.
Başkan Duyar, Yenimahalle'de daha önce çöplerin poşetle toplandığını ancak görsel kirliliği önlemek için konteynır sistemine geçildiğini ve korsan çöp toplayanlara karşı da Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü'nün koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 16:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?