3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

CHP 4 ilçede iddialı

CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı sertleşen seçim atmosferinde iddialı bir çıkış yaparak, "Büyükşehir’e giden yolda önemli ilçeler Çankaya, Yenimahalle, Mamak ve Etimesgut’ta yaptığımız araştırmalar sonucu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu ilçeleri kesinlikle alacağız" dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı kampanya sürecinin beklediklerinden daha iyi gittiğini belirterek, "Son kamuoyu araştırmaları kampanyamızın ne denli iyi gittiğinin en büyük kanıtı. Metropol ilçelerde Çankaya, Yenimahalle, Mamak ve Etimesgut’u kesinlikle kazanacağız. Diğer ilçelerde de çok iddialıyız. Bu tablonun sonunda Büyükşehir Belediyesi’ni kazanarak Ankara’da yeni bir dönem başlatacağız" dedi.

Seçim çalışmalarıyla ilgili Ankara Hürriyet’e değerlendirmelerde bulunan Yıldızlı, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerindeki çalışmaları şöyle anlattı:

"Çalışmalarımız hızlı ve uyumlu bir şekilde yürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Karayalçın’a hemşerilerimizin desteği çığ gibi büyüyor. Diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi’ne uzanan yol olan ilçelerimizde de durumlar gayet iyi. Metropol ilçelerimizi değerlendirecek olursa Çankaya, Yenimahalle, Mamak ve Etimesgut’ta seçimi kesinlikle kazanacağız.

Çankaya’da 602 bin seçmen var. 550 bin oy kullanılacağını düşünüyoruz. 22 Temmuz seçimlerinde 230 bin oy almıştık. Seçim yazın olduğu için çok sayıda vatandaş oy kullanamamıştı. Bu kez 350 binin üzerine çıkacağız.

Yenimahalle adayımız açıklanmadan önce de Karayalçın’ın ilçeye gezileri vardı. Murat Bey’in gördüğü ilgi muazzamdı. Belediyecilik konusunda deneyimleri olan, Yenimahalle’yi çok iyi bilen Fethi Yaşar’ın da adaylığının açıklanmasıyla Yenimahalle’yi tıpkı Çankaya gibi sorunsuz kazanacağız.

Mamak’ta Veli Gündüz Şahin’in erken açıklanmış olması çok yol almasını sağladı ve Mamak’ta Şahin’in zaferi kaçınılmaz olacak, tıpkı Etimesgut’ta Bahattin Atalay’ın seçimi kazacağı gibi.

Çekişme bizi ilgilendirmiyor

Keçiören ve Altındağ’da da makas gittikçe kapanıyor, kampanyanın sonuna doğru öne geçeceğimizi düşünüyorum. Önceki seçimlerde AKP’yle büyük farkın oluştuğu Sincan’da bu kez CHP’nin bir sürprizi olacak. Eğitimci adayımız Şenol Ağbaba’nın saha çalışmaları çok faydalı bir biçimde devam ediyor. Özellikle Sincan’a yeni bağlanan Temelli ve Yenikent’ten ciddi oy alacağız."

"AKP ile MHP arasında son günlerdeki çekişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Yıldızlı, "Biz işimize bakıyoruz, onların çekişmeleri bizi ilgilendirmiyor. Kampanya’da MHP ile AKP arasındaki söz düellosuna girmek istemiyoruz" dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 11:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?