4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

CHP tatili uzatacak

11. cumhurbaşkanı için 3. tur seçimleri bugün yapılacak. CHP bu turda da Genel Kurul'a katılmayacak. CHP'li vekillerin Gül'ün seçilmesi halinde yemin törenine katılması da beklenmiyor.

İlk 2 turda 367 toplantı yeter sayısının bulunması konusunda AK Parti'ye destek veren ancak boş oy kullanan DTP grubunda, Gül'e destek verilmesi eğilimi ortaya çıktı. DTP'deki bazı milletvekillerine göre Gül, tartışmalı değil, meşru bir cumhurbaşkanı olacak. Bunun için de demokrasinin gereği olarak desteklenmesi gerekiyor. DTP'nin Gül'ü destekleme gerekçeleri arasında, "AK Parti'nin yeni anayasa konusunda Kürtçe'ye açık kapı bırakmasının" etkili olduğu kaydediliyor.

MHP de Genel Kurul salonunda hazır bulunacak. Ama oylarını kendi adayları Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu'na verecekler. Gül'ün bazı bağımsız milletvekillerinden de önceki turlarda olduğu gibi destek alması bekleniyor. Ancak CHP en başta sürdürdüğü tavrı devam ettirecek ve Genel Kurul çalışmalarına katılmayacak. Bugün grubunda bazı değerlendirmeler yapması beklenen CHP'de yemin törenine girip girmeme konusunda da bir karar alınacak.

Ancak edinilen bilgiye göre CHP bugün 18.00'de yapılması beklenen yemin törenine de katılmayacak. Böylece CHP 22 Temmuz seçimlerinden sonra milletvekili yemini dışında hiçbir oturuma katılmamış olacak.
Dolayısıyla DTP'nin ve bağımsızlardan bazı vekillerin Gül'ü desteklemeleri halinde 360'ı aşan yüksek bir oy oranına da ulaşılmış olacak.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 15:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?